Kanske någon sorts summering

Det här året. Jag vet inte riktigt hur det har varit. Äsch fan vad svårt att summera och så har jag ju inga bilder heller i den här datorn mitt ute i Småland. Jag vet i alla fall att årets bästa kväll var den 13 november. Ni vet väl.



Gothia är ju faktiskt värt att nämna också. Inte varje dag man vinner världens största fotbollsturnering. (Skit samma att det var B-slutspel).

Popaganda också. Jag såg ju Robyn herregud. Och hon är ju så djävla bra.

Det har hänt massvis massvis mera men jag har varken tid eller fantasi för att pränta ner allt. Jag vet i alla fall att nästa år ska jag inte döma människor lika hårt, bli stark, skaffa mig nya vänner, kanske gå på festival. Jag vill jättemycket gå på festival.  

Hejdå 2010

Jag hinner inte mer än att helt enkelt säga Gott nytt år. Gott nytt år på er.

Pannkakor och sparkåkning

Vinteridyllen fortsätter här i Småland. Idag har jag hittills åkt spark, kört systemkameran lite mera, fixat lite med fotoalbumet från Cypern, sovit, gjort några armhävningar. Nu ska jag gå och äta pannkakor innan de tar slut. Ikväll ska vi till bonuskusinerna i Vetlanda. Och Jonas och Elias kommer hit. Ni vet inte vilka det är tror jag. Men. Hejdå så länge.


Vitt.

Det mesta är vitt här. Snön, rimfrosten på träden, knutarna på husen. Och massa mera. Och det är mycket snö. Idag åkte vi lite skidor igen på golfbanan fast bara ett varv. Sen gick jag ut och provade systemkameran lite och mamma mia vilken skillnad säger jag bara. Fast jag kan inte visa nåt från den för jag har ingen sladd! Hihihihiii... Men jag hade med mig den lilla kameran ut i alla fall. Nu ska jag frysa om fötterna, äta pasta och se på film resten av kvällen. Ajö.


Under omslagspappret

Här är de bästa av julklapparna från mammas sida!




En jättejättefin blommig klänning från Monki


Och de här byxorna som jag nästan köpte själv för jag visste inte om jag skulle få dem eller inte och som är så fina att jag typ dör. Och ganska mycket mörkare i verkligheten.


Och den här parfymen som luktar något alldeles sjukt gott.


Den sista delen i Robyns Body talk-trilogi! Nu har jag alla.


Och en Vänner-säsong såklart. Femman.

Sen var det lite andra saker också, som löpartights, 500 riksdaler, underställ, halsduk och benvärmare men de orkade jag inte fota! Då har jag fått alla julklappar för i år och jag är nöjdnöjdnöjd.



Tomtenisse.


Igår bestämde min familj att jag inte var för liten för tomtar så mina två kusiner klädde ut sig och delade ut klappar bara till mig för alla andra hade ju redan fått sina.


De hade en stor säck med sig full av julklappar.


Jag satt mest på golvet och fnissade med katten i knät. Och öppnade paket förstås.


Min minsta kusin hade litelite svårt att läsa mormors kringliga handstil. De drack julmust och sen sa de att de skulle på semester i Hawaii och surfa nu. Och så gick de. Och ungefär två minuter senare kom Melker och Folke uppför trappan och spelade ovetande. Kul att en nioåring och en tolvåring spelade tomtar för en fjortonåring. Men trevligt var det ju.

Kan vi starta upp nåt nytt

Här är jag nu ute i de småländska skogarna och gör mest ingenting. Eller vi har åkt 8 km på längdskidor idag. Och busat lite med kusinerna och ätit goda hemgjorda köttbullar. Jag håller på att ta mig igenom manualen till systemkameran också, imorgon ska jag ta med den ut i dagsljus och lära mig hur den fungerar. Det är ju nästan mörkt redan nu så idag hinner jag nog inte. Men jag har hittat svartvitt funktion i alla fall vilket känns grymt.


Här är en tur förra julen. I år är det ännu bättre.


10 dagar av mat och sömn

Imorgon åker jag iväg till mormor och morfar mitt inne i de småländska skogarna utan mobiltäckning. Det är jukt mysigt där. Jag ska umgås med familjen och åka längdskidor och läsa böcker mest. Så hejdå så länge. Jag vet inte riktigt när jag hör av mig. Ajö.

I guess life came in the way

här är en låt som är fantastiskt bra och har dessutom en fin text som kan vara värd att söka upp och läsa medan man lyssnar på låten för då hör man ju plösligt precis vad som sjungs

Annandagen började lite segt men så småningom tog jag och pappa oss in till stan och mellandagsrean. Fast det var så mycket kaos så jag orkade inte ens prova något för det var så himla mycket folk överallt. Så vi satte oss på det här fiket, Publik i Pubhuset.

 


de har konst på väggarna. kultur.


sen kom de här två. jag fick smaka morotskaka. Lovi och Ester.

Just det, mitt när vi satt där såg jag några som jag kände igen utanför på Drottninggatan och det var alla kompisar nästan från Spånga! De hade attackerat mellandagsrean och det blev lite stressigt men puss på er allihopa. Sen letade vi upp Jonna och Calle och fikade igen och nu blir tv:n min bästa vän för jag är så fantastiskt trött.


When my tear hits the floor



Det här är jag i min bästa julklapp. En väldans väldans sjuuukt snygg bomberjacka från Lovi och mamma men mest från Lovi! Och en lusekofta och en hm-tshirt-klänning typ och leggings från Weekday. Och en halduk från Monki. Fast den är gammal. Men jag älskar min jacka så mycket. Den liknar Robyns. Och Robyn är cool.


en spellista

här har ni en spellista som är lagom bra och mysig och svängig 


Long lost penpal


Alla vet att julen börjar den 23 då man klär granen.


Med paketgirlanger till exempel


Och bokmärkesänglar


Så här såg vår gran ut till slut. Fast med många fler julklappar under.


Så kom julafton och vi åkte ut till Nacka och gick på promenad och spelade fotboll i snön med kusin Mattias.


Och bar kusin Isabel på axlarna och halkade runt lite i mina Martens och drack glögg och åt lussebullar.

Häremellan såg vi på Kalle Anka, åt julmat och spelade julklappsspel. Sen åkte vi hem och delade ut de riktiga julklapparna. Och myste hela kvällen och såg Karl-Bertils jul och julkalendern. Fast det vet ni ju redan.


Här är Vilda med sin kära julklapp.

Det var julen ungefär. Plus julklappar och resten av familjen och mat och massa mera. Nu ska jag nog in och kolla in mellandagsrean lite, trots min brist på pengar. Hejdå.


Jul är kul

Hej. För det första är jag ledsen att jag lämnade bloggen så där ledset dagen innan julafton, det var inte så farligt egentligen ju.

GOD JUL. Jag var hos mina kusiner och farbror och faster med farmor och farfar med och Jonna och Calle och så pappa och Lovi såklart. Kalle Anka, julbord, tomten och allt sånt var sjäklvklart. Sen var vi hemma på kvällen och åt ännu mera julmat och hade en väldigt utdragen julklappsutdelning. Det var så himla mysigt! Tyvärr har den stora datorn fått för sig att inte må så bra och där har jag bilderna så sådana får ni vara utan så länge. Jag kan i alla fall nämna några saker jag fick!

Pappas gamla systemkamera

En John Lennon-poster

Årskort på fotografiska museet

Presentkort på Stadsteatern

Det var några av sakerna och mer blir det när jag firar med mammas sida! Nu ska vi gå på bio hela familjen, ajö!


vart tog den vägen

julstämningen försvann lite där. jag vill ha en normal familj.

If I were a tree all I wanted was for you to be my leaves

(Juno-soundtracket är sååå bra.)

Jaha. Jag tänkte visa lite bilder på vår julgran men Lovi har tydligen slängt kamerasladden som jag brukar använda. God jul då antar jag.

Det skulle ju alltid vara vi.

Hej igen. Sen vi sågs har jag suttit barnvakt åt två lite halvjobbiga men söta tjejer, slagit in alla mina julklappar utom en, ätit macarongs, tittat på sagan om de två tornen, ätit fisksoppa som ingen visste vem som hade gjort den, lyssnat på Säkerts (som förresten är typ den bästa textförfattaren i världen efter Håkan) skiva säkert fem gånger (tack elina!), lyssnat lite på belle & sebastian (tack elina), målat mina naglar fina blå-lila, förstått att idag är dagen före julafton och sovit.





Det här var förra jullovet i Riddersvik. Ajö.

På radion sjunger nån nu

Två steg från paradise.

 

Den sjätte mars, nionde april, sjuttonde april och nionde september nästa år blir de bästa dagarna.


Till slut

Jag har jullov.

Fantasilös

Hej eller goddag. Jag har inte mycket att säga och jag tycker egentligen inte om när man bloggar utan att ha något att säga men så här i jul-sluta-skolan-längtan-tider har man väl ändå något att klämma fram. Jag längtar något sjukt till imorgon. Imorgon klockan elva kommer jag ha (gjort klart mitt framträdande och förhoppningsvis inte gjort bort mig) och slutat skolan. Jag kommer ha mina betyg i handen som egentligen inte spelar så stor roll för jag går ju bara i åttan och allt är inte så farligt än. Men sen. Tre veckors sovmorgnar. Bara det är värt allt jag gjort den här terminen.

Jag har ändrat mig om en sak. Det här är världens bästa jullåt. I en bättre tappning än originalet. Jag upptäckte förresten en grym låt på p3 idag, här har ni den. Sjukt najs.


Juljuljuljul. Julbild också. Från Gamla stan. Hejdå.


We sure are cute for two ugly people/ If you were an ocean I'd learn to float

Å. Juno. Min nya favoritfilm. Ni som inte har sett den MÅSTE bara se den. Det är inte valbart. Jag ska se den igen nu för den är så fantastiskt fin. Den är så charmig och så fint spelad och så snyggt filmad och så rolig och så o-sliskig och så har den världens bästa soundtrack och alla är så bra människor i den, inte så där fult hollywoodperfekta utan liksom sköna på riktigt. Å. Jag älskar den här filmen.







- No thanks I’m off pills.
- That’s a wise choice because I knew this girl who like had this crazy freak out because she took too many behavioral meds at once and she like ripped off her clothes, and dove into the fountain at Ridgedale Mall and was like, “Blah I am a Kracken from the sea!”
- I heard that was you.
- Well, it was good seeing ya Su-Chin.







- Did you put like, a hundred things of tic-tacs in my mailbox?
- …Um, yeah, that was me.
- Why?
- Well you know, because they’re your fav - and I figured you could never have enough of your favorite one calorie breath mints.



- I think I’m in love with you.
- You mean as friends?
- No… I mean for real. ‘Cause you’re, like, the coolest person I’ve ever met, and you don’t even have to try, you know…
- I try really hard, actually.



- I don't see what anyone can see in anyone else but you


Hold on

Hej. Den här bilden tog Leo på mig i torsdags. Lite tuff.

 

Mina armar går inte att lyfta. Och jag har varit hos Frida och sett Juno, som var typ en av de allra bästa filmerna jag någonsin sett. Alltså den var så bra. Så charmig och så finfinfinfin. Snyggt filmad och allt och åh. Armarna, ja. De går inte att lyfta för jag har varit på brottarfys och dött lite men jag tycker ju om fys. Väntar mig härlig träningsvärk. Och längtar tills tisdag då man kan sova hela tiden och bara göra det man faktiskt vill göra. Och träffa Jonna. Hejdå.


Om ett år eller två kommer det här vara över

min bästa vän är jag vet ingenting just nu. men de som får mig att må bra.

när jag borstar tänderna borstar jag alltid för kort för att det är så tråkigt. Om jag inte har min eltandborste hos pappa som säger till när jag har borstat i två minuter. Men jag brukar inte orka så länge.

när jag lagar mat blir det oftast fel.



jag är (lite) rädd för framtiden och ensamhet och gymnasieval.

den värsta känslan är ensamhet. och otillräcklighet.

den bästa känslan är matglädje. och kärlek såklart. och när man känner sig bäst.

jag är bäst på att haka upp mig på roliga fraser som jag säger så länge att de inte blir ett dugg kul längre. som "ha det så kult på restaurangen", "awesomeness" "aaaa du tänker såå" med flera. och att äta. och att spela fotboll antar jag. och oroa mig. och att lyssna på Håkan. och just det. dricka mjölk.

jag är sämst på att strunta i saker som inte betyder så mycket egentligen. visa känslor. inte döma människor. ha fantasi. bryta mönster.

jag lyssnar på mycket av det här, det här och det här just nu. Och massvis med Håkan såklart. Alltidalltid bästa Håkan. och på min storasyster.



jag pratar för mycket eller för lite. jag har inget mellanläge. inte så ofta om viktiga saker. med mina bussåkarkompisar. för lite med Jonna.

jag tycker om house och mat och fina personer och alpinskidåkning och adrenalin och hårda fyspass och tända ljus och solsken och musik och kläder och mina dr martens och min storasyster och när det är så varmt så man nästan inte kan vara utomhus och långfärdsskridskor och mina vänner och ben&jerry's och jul och påsk och midsommar och nyår och konserter och Håkan Hellström.

kärlek är ja vad fan jag frågar er berätta gärna för jag vet inte.

i somras var jag gothia cup-vinnare, solbränd, solbleksblond, lycklig, nyfiken, konserttokig, picknickälskande, joggande, en badgalning, avundsjuk. bland annat. och D-vitaminhög.



sist jag grät var för en liten stund sedan.

när jag vill tänka skriver jag i min bok. eller lyssnar på musik eller bryr mig helt enkelt inte om problemen jag behöver tänka på.

när jag bakar blir det också oftast fel. fast ibland lyckas jag. som i somras med en blåbärsmoussetårta.

just nu tänker jag på att det är sista houselektionen idag och att jag kommer bli jävligt otränad under jullovet. som jag i och för sig redan är. och framtiden.

idag har jag fryst om fingrarna, druckit mycket te, gråtit, tagit porträtt på Leo och sovit ända till kvart i nio.

ikväll ska jag ha min sista houselektion för terminen, hämta packningen hos mamma och se på tv.

imorgon kommer jag dra hem till Frida medan min familj ska på olika fester.



min mobiltelefon är mycket mera high tech sedan två veckor. röd och fin och vikbar. och ger mig panik om den är borta eller har lite batterier.

när jag vaknar på morgonen vill jag verkligen inte gå upp. sedan kommer jag över den största delen av min trötthet och går upp och käkar en massa frukost.

om jag var ett djur skulle jag vara nåt som inte behöver bry sig så himla mycket. en blåval. vara störst liksom så ingen kan äta upp mig eller vara elak mot mig och om jag vill äta är det bara att öppna munnen så kommer några småfiskar simma in där utan att fatta att jag är en val och ingen grotta.

(bilder från tumblr)


Duck Sauce

HÄR HAR NI EN GRYM LÅT SOM GÖR EN SJUKT GLAD 

Det tycker jag behövs nu. Jag är lite less och lite trött och lite nere. Och sådär. Men alltså. Den där låten. Den bara tar bort allting. Eller en stund i alla fall.

Idag var vi i Gamla stan med skolan bara för att slå ihjäl lite tid. Gick runt, frös om fingrarna, tog lite foton, fikade äckliga scones och drack ungefär en liter med te. Sen var den skoldagen slut. Tre sådana kvar bara.


Här är Tyska Kyrkan i snöstorm


Och Leo. Fråga inte om fingret.


Igen. Snygging.

Idag är det sista houselektionen också. :(((((( ledsna hakor. Ajöken.


Scenario med dockor.

Tristess och trötthet präglar mina dagar nu. Jag kan inte förstå meningen med att gå till skolan. Jag fortsätter bara för att jullovet är så nära. Och för att nånstans i allt finns ändå det fina.

Dom där jag kommer från.

Frida och jag drack misosoppa idag. Och tittade lite på hennes fina vägg som jag kom på har många saker som jag har gett henne. Hehe. Sen tog vi oss (och hittade nästan direkt) till Olovslundsskolan och pratade om motivation och hur bra vi är med laget. Och åt lite pepparkakor och bulle och svarade på några frågor och blev lite nostalgiska över saker som vi gjort den här säsongen. Hemma väntade pannkakor och nu är det julkalender och knästyrka som gäller.


light bulb

Städhjälpen. Jag har dammsugit hela lägenheten och dammtorkat lite här och där. Jag får nog en liten slant för det. Nu ska jag in till stan och köpa julklappar! Ajö


Ingenting plus ingenting.

Halloo. Glad Lucia kanske. Vi fick sluta vid halv elva idag och jag tänkte att jag skulle hitta på nåt men jag vet inte riktigt hur det blir med det. En promenad kanske. Jag har i alla fall käkat burkgulasch som var fett god. Och så fick jag ett fint fisk-kort av Hanna! Fiskis. Vår lilla julgran ser lite hängig ut. Men den klarar sig nog. Lovi har tagit med sig min kamera den bajskorven. Vad osammanhängande det blev. Hejdå.

Time machine


Klickaklickaklicka

Hela livet var ett disco.

men hur kunde det bli så svårt?

Musikhjälpen.



Musikhjälpen i p3 börjar idag kl 17. Det var så bra förra året så jag tror att det blir minst lika bra i år med. Tre personer ska sitta i en glasbur på Gustav Adolfs torg i Malmö och sända dygnet runt i en vecka utan mat. I år är det Timbuktu, Nour El-Refai och Martina Thun (hon från morgonpasset) som håller i trådarna. Artister kommer och hälsar på och det blir auktioner på t.ex några av Håkan Hellströms lockar i år (NEJ jag ska inte bjuda på dem, lite för sjukt). Det hela går ut på att folk sms:ar in låtönskningar och pengarna från sms:en går till välgörenhet. I år är temat "Barn är inte till salu". Fett bra grej.

Så här gör man för att vara med och önska låt!

Inled med hur mycket du vill skänka
50, 100 eller 200
skriv sen låt, artist och motivering
och skicka till 72 999

Lyssna mycket kära vänner för det blir bra underhållning också!

Jag är lite kär

I det här:


1. John Lennon t-shirt till minne av hans död den 8 december 1980. Weekday 2. Klänning Weekday 3. En prickig blus från Monki. 4. Byxdress från Weekday.

En väldigt glad nyhet.

Håkan Hellström kommer till Grönan. Det är långt långt kvar. Men ändå. Det blir ännu en konsert. Den nionde september 2011 är datumet och jag vet, det känns så långt borta, men det bästa är att ha saker att se fram emot.

Error.

Fortfarande är jag så trött att ögonen går i kors. Och jag tänker att nej, nu går solen ner, idag när det äntligen är fint väder sitter jag inne. Jag tycker ju om att vara utomhus. Och det som jag har att se fram emot idag är bara min knästyrka. Som inte är så rolig. Men sen tänker jag att det är bra det här också för jag behöver ju vila faktiskt. Och så är det ju nästannästan jullov nu. Och då har man nog tid att träffa dem som man vill träffa så gärna.


I'm sorry it wasn't one of these movies.

Jag. Är. Så. Trött. Så trött, så trött. Jag var uppe till halv fyra inatt, i en fotbollshall i Spånga. Det blev en andraplats till slut och det var vi nöjda med. För finalen började en kvart en efter semifinalens slut och klockan var halv tre. Jag spelade tyvärr inte de två sista matcherna, men jag är glad över att knäna fungerade i två matcher. Sedan, ju mer tiden gick, blev jag tröttare och tröttare och till slut satt jag bara där på avbytarbänken och skrattade. Herregud. Sen sov jag hos Leo. Och fick nybakta scones till frukost och lekte lite med hennes hund. Nu tänker jag nog inte resa mig upp ur soffan på hela långa dagen för jag är så trött så jag inte vet vad jag heter.



Ni som har DN borde läsa en intervju med Robyn idag. För hon är så tuff.

Vurma


På Vurma på Birger Jarlsgatan var det lite mörkt så det var svårt att få skarpa bilder men här är Anna-Lena.

Det såg i alla fall ut ungefär så här.


Med fina rosa väggar och så


Och en vägg som var blommig


Det hängde roliga lampor lite här och där



Och jag drack en jättegod saft/juice/mummagrej med äpple och fläder! Tänk att man kunde hitta något så mysigt på östermalm.


Det aktiva livet.

... lever jag, ja. He. He. Idag tog vi all vår skidutrustning och såg riktigt proffsiga ut och sen tog vi vår lite skruttiga bil ut till Drottningholm. Och åkte kanske sju kilometer. Långsamt.






Det bästa var nog fikapausen då vi blev bjudna på lussebullar av de här två. Lovis bästa kompis och hennes mamma.

Nu har jag gjort mitt knäprogram och det puttrar risgrynsgröt på spisen. Sen ska jag iväg till Spångahallen och kolla om mina knän kan spela en nattcup. Ajöken.


Suddskruffs

Igår fyllde den hära bloggen 1 år. Kan vara trevligt att veta. Kanske. Idag har jag skaffat mig en julklapp som jag ska ge till pappa och druckit god äppeldrink jag vet inte vad sak juice på vurma med Anna-Lena och mamma. Sen har jag dissat Idol och istället nästan somnat medan jag käkade lite förstrött på Didd. Nehe. Det var inte så kuligt det här idag. Jag har inga djupa tankar om tillvaron att tillägga. Adjö på er då så länge.


Over and over and over

Fy fan vad det är jobbigt att gå upp på morgonen nuförtiden. Ville bara säga det. För egentligen börjar jag få lite bråttom. Rösta på HÅKAN! Hejdå.

Förresten. Nu är det nästan helg.


Min önskelista


Lite oskarp men vafan



Här är årets önskelista. Det står ungefär såhär:

Jackie Pant Weekday strl S (kärlek!)
Pengar
Presentkort
Håkan Hellströms notbok
Pins
En massage
Vibrerande massage-grej
Isadora Vintage Mint nagellack
CLEAN warm cotton parfym (dööör vad gott den luktar)
STORA mjukisbyxor
STORA t-shirtar (jag ska bli gangsta på housen)
Säkerts skiva "Facit"
Skidor (alpint ftw)
En skidjacka
Body talk pt. 3
Armband (såna dära fina...)
Håkan affisch


Sen kom det ett litet litet paket på posten men det ska bli en julklapp så det kan jag inte säga något om!

Jag är ingenting.

Hömhöm. Jag skrev historiaprov idag. Håller tummarna för att det gick bra. Sen så fortsätter jag att följa julkalendern och ha ont i knäna något djävulskt. Håkan är nominerad till Årets artist och Guldmicken på P3 Guld, jag tycker att ni alla ska rösta här. En nyhet till. Robyns tredje skiva för i år kom ut för ett tag sen, här har ni den. Det är fyra dagar kvar att jobba på i skolan och jag är inte stressad. Jag kan inte säga hur skönt det är. Jaa. Jag funderar på att klippa kort också. M-mhm. Jättekort alltså. Typ Robinstyle. Fast jag vågar nog inte.


jag tycker om den här bilden fast det är verkligen inte jag som har tagit den

Kvällsplugg och lite nostalgi

Jag ska gå och plugga nu. På riktigt. Och sen ska jag skriva ett fantastiskt bra historiaprov imorgon. Hej Powerpointpresentationer och Ben&Jerry's. Tack och hej.



Jag saknar surfsäsong och mina kusiner.

I am a tree reaching for the sun.

Hej. Eller guten tag säger vi idag. Idag sörjer vi John Lennons död som var för exakt 30 år sedan. Jag har sett min syster göra flummiga dansanta rörelser till improviserad musik med en gitarr en linjal och en klarinett (eller oboe kanske). Jag har träffat Frida och ätit pasta på den bästa italienska restaurangen. Jag har suttit på mitt sovrumsgolv med de tända ljusen och sett julkalendern och pratat. Jag har skjutit ut från mitt huvud att jag har ett grymt stort historiaprov imorgon. Vilken speciell onsdag.

Hon är det här partyts ljus

Om man spolar till 2.20 i den här låten får man höra det något av det finaste som gjorts inom musik.

Fyra år till

Jag har fixat så att min gitarr är stämd och nu ska jag på bio och se Fyra år till. Opersonligt, jag vet, men tiden är knapp. Vi hörs!

Jag och min kusin.


Igår var jag på släktfest, min gammelfaster firade 90 år! Härlig tant. Det är helt omöjligt att få något grepp om hela släkten och hur alla människor hänger ihop med varandra dock, men trevligt var det att träffa kusinerna.

Ont

Mina knän gör ont. Jag kan inte springa eller hoppa. Fan, någon måste hjälpa mig att göra något åt det. Jag måste få träna.


en till


Jag är så lycklig.

Vi kom så långt fram i kön att jag inte riktigt trodde att vi hade kommit rätt först. Å vad fint sa Håkan. Tack för att ni kom. Igen och igen. Och han var så fin, som alltid. Och jag gav honom en lapp där det stod lite av det jag ville säga för när jag väl stod där fick jag ju inte fram något vettigt. Och han sa vi ses väl i vår och jag sa jadå, det är redan bokat. Och sen fick jag min bild med honom och min kram och sen stod vi där i NK:s entré och darrade och skrek lite. Jag är så lycklig.


Håll ut eller något

jag är så trött. och det finns inte tid att göra allt som jag vill.

Tearing myself in pieces.


fy fan vad jag saknar dig. och det finns inte någon tid för någonting längre.

bestefar är glad

för bestefar använder sin dator som har varit "sönder" (= laddaren var sönder, men det fattade ju varken jag eller pappa). Så nu är mina bilder från december till augusti i tryggt förvar igen. Mumma. Snart ska jag åka iväg och träna och sedan blir det Harry Potter på bio för andra gången med Didd. Förresten. Nudlar måste vara en av de godaste sakerna som finns.


Jag vet inte om jag har visat den här bilden förut, men den är från i juni tror jag när vi var på Lovis dansskolas danskväll. Jag kunde inte dansa men gjorde det ändå.

helt plötsligt bara





helt plötsligt var det vinter på riktigt.

Snön. Den ligger där på marken och gör livet lite lite lättare. Den ligger där och döljer det där grå tråkiga bakom, döljer och låtsas att det inte finns. Döljer de stunder då allt som finna är en oändlig väg av blöt, grå asfalt. Döljer sekunderna av promenader på mörka kalla gator. Döljer stunderna av mörker i bröstet. Den döljer allt som jag inte vill se och allt som jag hoppas har försvunnit när det någon gång i mars kommer plusgrader. Den försöker ersätta solens frånvaro med lite ljus den tar alla sina krafter och däljer och gör försök efter försök att lysa upp stigarna vi går när mörkret är som tyngst.

Kanske då när frånvaron av den man saknar är som tyngst. Den gnistrande snön kan försöka då. Men ingenting kommer att förändras.


något funnet

För några dagar sedan hittade jag en kjol som jag hade glömt lite. Den är köpt på Urban Outfitters för ganska länge sedan. Och vad ska man göra med en kjol om inte ha på sig den. En torsdag. (Även på bilden: Tröja - Monki och halsband - Lindex)




All we need is something

Tjänare. Det kan betyda både hej och betjänt. Den ni. Idag hade vi idrott och jag tror att vi dansade den fulaste dans som någonsin funnits. Den kallades rock n roll men var mest fula hopp. Annat blir det om en timme när det är house. Fina hopp. Hihi. Och jag ska tydligen uppträda på julavslutningen i skolan. Hej hopp vad bra det kommer
gå.


På lördag händer det här igen!

Have yourself a merry little christmas

Här är min julspellista: Du vet julmys. Det blev ganska mycket Frank Sinatra för den mannen gör liksom julmusik lite fin och inte så där klistrig och sliskig. Och lite Håkan förstås och den där Mumford & Sons låten vet jag inte riktigt var den kom ifrån men jag behövde ha med den.

photo
förresten. den med Amanda Jenssen är jättebra.

jag vet vilken dy hon varit i

på lördag kommer Håkan signera grejer på NK och jag har biljetter till tre spelningar i vår. TRE SPELNINGAR MED HÅKAN. förresten. här är videon till "Jag vet vilken dy hon varit i"


mes que un club

FC Barcelona är mer än en klubb. Det är ett lag där flera av världens allra allra bästa fotbollsspelare har samlats för att spela vacker vacker fotboll. Puyol, Iniesta, Xavi, Casillas, Piqué, David Villa, Valdes ja nästan hela det spanska landslaget var samlat på planen, både från Barca och Real Madrid. Och så Messi förstås. Och Cristiano Ronaldo. Resultatet blev 5-0. Det var en helt jävla fantastisk match.

 


Den här mannen ägde matchen.


RSS 2.0