från början till slut.

ett någonting, kanske en kärlekshistoria:

"När vet man att det är slut?"
"Kanske när man känner sig mer kär i sina minnen än i den man har framför sig."
 
i somras åkte jag på läger. två dagar efter skolan var slut träffade jag ett knippe helt okända människor på kajen och tog en båt ut i skärgården för två veckor. förväntansfullnervösexalteradoroligglad.

två veckor senare var jag lycklig och kär och helt jävla hög på livet och på kärleken och på filosofin och på läger-andan och på skärgården och på iskallt östersjövatten och på hängmattshångel och dela på hörlurarna med kent i och allt annat fintfintfint som hade varit de där två veckorna. åkte hem ledsen i hjärtat över att allt var över och över att jag inte visste när (om) jag skulle få träffa honom igen. men samtidigt, så otroligt lycklig, för jag hade blivit kär (för första gången, ja) och det var precis det jag hade hoppats på litegrann (mycket). fortfarande så himla pirrigt alltihopa. när vi kom hem hängde vi så fort vi fick chansen och när vi inte hängde så var det smsfingrar och varma telefonöron halva nätterna för jag saknade honom och han saknade mig med. jag åkte över halva sverige kändes det som, och hela tiden det där eggande gnaget av att inte veta när vi skulle ses igen för jag och mina upplanerade somrar liksom. men sedan, helt från ingenstans egentligen, blev det så att han kom till mitt landställe i tre dagar. och när han åkte var jag hans flickvän och han var min (känns så konstigt) pojkvän. vi brydde oss inte riktigt om att släppa varandras händer när min familj var i närheten och hade det så himla bra. allt var fortfarande så himla bra, jag var fascinerad över hur mycket han tänkte på olika saker, över att han hade så starka åsikter om allt, över att han vågade vara så nördig. fascination, ja, det var det det var. eller kanske bara förblindad av kärlek, som man säger.

efter de där fina dagar på mitt landställe följde nästan en hel månad av rivande slitande tärande saknad. ännu mer smsfingrar och telefonvarma öron på nätterna och sida upp och sida ner i dagboken. jag var liksom ur balans hela tiden, som om jag hade sovit eller ätit för lite, allt var irriterande och jag kunde inte fokusera på någonting för jag var så beroende av att vara kär, jag var så beroende av HONOM. vi sa hela tiden under den där månaden att den åttonde augusti skulle bli sommarens bästa dag, utan tvekan, för då skulle jag komma hem och vi skulle få ses igen, hela tiden malde det i mitt huvud. åttondeaugustiåttondeaugustiåttondeaugusti.

jag vet inte, det kanske var där och då, i våra enorma förhoppningar som allt började falla ihop och dö. vi kanske ville lite för mycket, vi kanske var lite för lyckliga. (ja, jag tror att man kan vara för lycklig och det är inte hälsosamt för det blir så fruktansvärt jobbigt efteråt). jag hade tänkt egentligen hela tiden sedan vi träffades där i juni att "det här är för bra för att vara sant, sådant här händer inte mig, jag är inte värd det". men sköt undan tankarna hela tiden och bestämde att nä, nu är det min tur att få vara LYCKLIG. längre än ett litet tag kanske till och med. fast hela tiden var jag så fruktansvärt rädd för att det skulle ta slut. för jag visste ju ATT det skulle ta slut, bara inte när. kanske om ett år, tänkte jag, kanske om en månad bara. och fick panik varje gång jag tänkte så.

de sista dagarna innan vi skulle ses igen spenderade jag med mitt lag, där jag även har mina bästa vänner. och märkte hur bra jag mådde där och då, utan att han var i närheten. saknaden lade sig lite och den åttonde augusti tedde sig helt plötsligt inte lika magisk. intalade mig att det bara var för att det var så lite kvar nu.

den åttonde augusti kom. han på sin cykel hem till mig och vi stod ganska länge och andades in varandra. det var fint att ses igen, det var det. men inte mera. det var inte himmelskt, det var inte magiskt. vi hade inte så mycket att säga varandra konstigt nog, en hel månad isär och så kommer tystnaden krypande gång på gång på gång. jag tryckte bestämt undan alla tvivel och stoppade dem långt in under madrassen där de inte hördes, i alla fall inte så mycket. men de hoppade tillbaka på mig.

de kommande veckorna åkte jag upp och ner som i en hiss och mina känslor föll och flög och förändrades från dag till dag. men till slut gick det inte mera. jag kunde inte se de bra sidorna hos honom längre, kunde bara fokusera på det där som jag bortsåg från i början, det där som jag trodde kanske skulle förändras med tiden. hans kompromisslöshet, hans konstiga förhållande till sin familj, hans ovilja att ändra sina åsikter och ta in argument. till slut var det bara de sakerna jag såg när jag tänkte på honom. jag kände ingenting längre. och då visste jag att det var över. så snabbt gick det att förlora det som jag faktiskt trodde skulle hålla. så snabbt att komma ner på jorden igen och inse att lyckan inte är till för mig, inte ännu på ett tag.

knytkalas.

jag har flipp på kmytblusar för tillfället. fyndar galet på myrorna och stadsmissionen och får små lyckorus. alla plagg på bilderna utom jeansen i mitten är second hand! det var allt.

koppar- och silversmide.

Det här är mitt resultat av två dagars metallslöjd uppe i dalarna. Det kan nog vara första gången jag är stolt över något jag tillverkat! Och trianglar liksom, hur kan man inte gilla? Plus systers namn inpräntat, känns fint. Puss.

osammanhängande.

kjol - Urban Outfitters
t-shirt - Weekday
Armband - Myrorna

Samtidigt som mörkret kryper närmare och allt tidigare om kvällarna låtsas jag att hösten inte finns. Jag går barbent i kjol och klagar lite över värmen och jag badar på natten för det är fortfarande varmt i vattnet, det är det. Jag vill så mycket kunna romantisera hösten och allt som kommer med den som alla andra tycks kunna, men egentligen är jag mest rädd för att den ska dra ned mig lika djupt i år igen. Mörkret lägger sig redan klockan halvnio och det finns alltid, hur jag än vrider och vänder på allt, en sorg i att se de ljusa minuterna försvinna en efter en. Och så försöker jag bara mota bort alla tvivel och all oro och allt gnagande och allt nederlag och så klänger jag mig fast vid de sista varma solstrålarna och läser magnifika böcker och springer bort alltihop på fotbollsplanen istället. Och snart får jag dansa igen. Kom an då, höst, försök ta mig. Jag ska springa ifrån dig i år.
Och så skolan. På torsdag börjar mitt sista år i grundskolan "på riktigt" och ärligt talat stålsätter jag mig redan nu för tristessen och understimuleringen och jävlajävla SPÅNGA.

Lykke Li, Popaganda

(bilder från Lykke Lis hemsida)


Dansadansadansa och svetten rinner, skosnöret går upp men vem fan bryr sig, det är nya bekantskaper och det är nya kroppar som pressas mot varandra i ett publikhav som agerar som en enda organism och det finns ingenting annat än nu och trötta fötter existerar inte och vi flyger runt, ingen har kontroll för alla vill tappa den, vi är här för att förlora greppet om tider och platser och andra känslor än eufori GÅR inte att känna och det här är precis vad jag vill och precis vad jag behövde och YOUTH KNOWS NO PAIN


seglarsommar.

Här kommer ett lass bilder från när jag och pappa var ute och seglade i juli:
(ja jag är medveten om de konstiga fläckarna på bilderna, mitt objektiv mådde sådär och jag kan/orkar inte fixa det just nu!)
En dag var vi indimmade, då blev det många sådana här bilder. Lite långtråkigt, men väldigt mysigt samtidigt med regnet som smattrade mot rufftaket och dricka kaffe och läsa bok med raggsockorna på.

Sen kom det vackra vädret!Då badade vi, seglade i för lite vind, doppade kepsarna i vattnet för att inte smälta bort och åt god mat (tills färskmaten tog slut alltså)Vi nattfotograferade med stativ och så och jag fick låna pappas vidvinkel-objektiv.En dag seglade vi nästan längst ut i skärgården och vädret var väldigt spektakulärt och det var fruktansvärt vackert.


Det är sådana här kvällar man lever för.Mera nattfotografering.Här är vår vackravackra båt.

Det var den seglingen! Att seglar är nog det mest rofyllda och fria man kan göra.


Kanske är jag någon form av känslodyslektiker, i grovt behov av nån sorts själavårdstekniker

(Åker till Falun med min lilla årskurs i fem dagar, fy fan vad jag inte är redo.)

20.08.11

Vi faller sönder.

dagboksutdrag.

14/8-11
"(Men återigen man får aldrig hoppas för mycket hoppas man för mycket sköljer besvikelsen alltid över en till slut.)"
16/8-11
"Kan bara tänka så långt som 'oj jag har två lager nagellack på ena handen och bara ett på den andra' och 'helvetes muskelknut i nacken IGEN' och 'jag vill bara SOVA'
Kanske är inte skolan bästa sättet att få det, men jag behöver i alla fall STRUKTUR av något slag för när jag blir den som enväldigt bestämmer över min tid blir det tydligen bara KAOS."
Jag börjar mer och mer tro på den där teorin om biologiskt inbyggd förvirring hos femtonåringar för DET FINNS INGEN ANNAN FÖRKLARING."
18/8-11
"(Känner sommarlovets sista suckar rinna genom mina fingrar)
I köket hemma hos Didd och Frida och Nora är också där och vi sitter på de där köksstolarna i sju timmar i sträck genom natten tio-elva-tolv-ett-två-tre-fyra-fem nästan och pratar om ingenting eller allt, äter kanelbullar, mikrade klockan fyra på morgonen och vi borde gå och lägga oss egentligen fast VARFÖR DÅ det är för i helvete fortfarande sommarlov och jag älskar de där tre så himla mycket och åh vad fint att ha sådana vänner."
18/8-11
"Rusar till Rålis och ser 40 minuter av Black Swan på utomhusbion."

mamma.

kärlek är ett brev skickat tusen gånger.
han kommer ta död på dig ett tag sen kommer du vilja döda honom sen kommer du sakna honom sen kommer du vilja döda honom och sen kommer du kunna titta på hans jävla facebook-profil utan att känna ett. skit.


saying nothing, that’s enough for me

ungefär vad vi gjorde en kväll. fridas bilder.


mest för att jag själv inte har lika mycket att säga.
hela idén med det här inlägget är att tipsa om någon som verkligen kan skriva och sätta ord på allt som behöver sättas ord på. jag är oerhört imponerad av henne och hur hon utan att flumma iväg förklarar precis hur diffust och konstigt allt känns. jag har precis hittat hennes plats i cyberspace och ser så himla mycket fram emot att följa henne och läsa mer av hennes mitt-i-prick-texter. Här hittar ni henne: http://ohhboy.blogg.se/. Det är stunder som jag hittar sådant här som jag älskar internet av hela mitt hjärta. Ah, en blogg som faktiskt berör och rör om och förklarar och en blogg att försvinna i. Läsläsläsläs.

(bilderna är såklart från ohhboy också, himla duktig på att fotografera med)

När jag ändå håller på och tipsar och så kan jag tillägga att Bon Ivers ganska nya skiva passar perfekt till läsningen. Nu ska jag drunkna vidare i de där sjuhelvetes bra texterna. Vi hörs.

upp och ner.

(ja photobooth är min räddning när kameran är hos pappa)
Älskar regnet och hatar att jag inte kan ta tag i något. Men det får vara så idag.

Ikväll.

SÅ TAGGAD DET HÄR ÄR BÄSTBÄSTBÄST.

När mänskligheten ruttnar i en hög och alla bara: "Vad är bäst för mig?"

(ny skjorta - H&M och Lovis kjol. Och så träklackarna från Åhléns.)

Jag vill börja gymnasiet nu i höst istället, snälla?
Landar hemma. Måste packa upp, tvätta, borsta tänderna och så vidare. Sedan. Njuta av inga måsten alls. Puss.

Stockholm.

Tillbaka i staden där förvirringen bara växer och det känns mest konstigt att vara hemma igen.
(Men ikväll ska jag se Harry Potter.)

RSS 2.0