parentes

(Imorgon bitti okristligt tidigt åker jag. Så vi ses igen på måndag, eh? Om ni har tur visar sig Frida här igen, men hoppas inte alltför mycket, hon är en oberäknelig typ den där. Puss på er!)

extas

Idag tog jag en klass för, enligt Lovi, "en levande house-legend". En New Yorkare vid namn Byron som är på besök i Sverige för att sprida lite house. HAN. VAR. SÅ. JÄVLA. COOL. En av de mest energiska och roligaste människor jag stött på, och även om min hjärna och kropp inte ville samarbeta ibland för att det var så satans svårt så var det den bästa houselektionen i mitt liv. Trots att han totalt dödade oss med att upprepa kombinationen utan någon som helst vila typ fyra gånger i rad. Efter en och en halv timmes skoningslös dans varvat med extremt visa ord från Byron så var jag helt slut, helt lycklig och tänkte att fan vilken tur att Lovi tvingade mig att hänga med. Varje ord han sa var helt självklara att de stämde och jag undrar hur någon kan bli så klok och bara vara trettio. Jag måste tillägga att han var klok och rolig samtidigt. Jag ångrar inte att jag gick dit idag.

Hyfsat fint och gammalt

När mormor var här i helgen hade hon med sig lite bilder "från sin ungdom". Hennes bästa kompis och hon liftade genom hela Europa ungefär i slutet av femtiotalet och levde det ljuva livet typ. Så fruktansvärt fint det verkade! Här är lite granna som jag tyckte var fint.
Mormor ensam på bilden till höger som sjuttonåring, till vänster är det hon och Gunilla på tågluff som 19-åringar. Mormor till höger och Gunilla till vänster.
Här ligger de två på Rivieran i sina likadana bikinis. Mormor till vänster och Gunilla till höger. Mormor hade en rosa och Gunilla en blå. Pojkarna flockades sägs det.
Jag skulle ha tagit kort på fler för det var så fina bilder! Min mormor var en riktigt häftig brud. Hejdå.

Typ mer photobooth

Tjoho vilken fashion-pose. Idag snodde jag Lovis Monki-tights och så tog jag den korta tröjan från H&M. Det var bara det. Hejdå.

En annan tisdag

Hej alla ute i världen. Ha. Ha. Ha. Idag hängde regn i luften och jag kom på mig själv med att hoppas att tunga regndroppar skulle falla. Nu har vintern gått så långt att jag till och med saknar regn. Min eftermiddag/kväll kommer bestå i att packa allting inför alperna, pappa kommer hit och hämtar ikväll. Herregud packningspanik.
(När jag kom hem idag hittade jag ett oöppnat Ballerina-paket. Typ min dag är gjord.)

Ganska så snart.





April förra året. På fredag är det den månaden igen. Tänk. Att det redan är så fruktansvärt nära. Inom den närmsta tiden kommer man kunna lämna bomberjackan hemma och ta vårjackan istället. Höra vattnet klucka under bryggan igen och äta glass utomhus på rasten och säga att vi sitter ute och pluggar istället. Kunna strunta i allt för solen skiner ju och den värmer faktiskt. Lyssna på The Kooks (av någon anledning min bästa vår/sommar-peppmusik) och sen kanske till och med sitta ute på balkongen och äta frukost. När jag kommer hem på måndag ska det vara så där. Så det så. (Jag ska till alperna med min kära far i helgen. Känns så konstigt att åka till minusgraderna nu. Men det blir väl så mycket bättre när jag kommer hem igen. Att det är så stor skillnad temperaturmässigt menar jag.)

Nu råpeppar jag inför Säkert ikväll! Vi hörs! :)


Sommartid

Idag klockan kvart över sju var ljuset fortfarande kvar på riktigt och nu kan man leva på hoppet. Snart är det april.
Denna söndag har jag fyndat långkjol för 40 kronor och dött över ouppnåbara Acne-klänningar på stan. Fett najs dag. Ni får se nån gång! Imorgon är det Säkert. Det var bara det. Hejdå.

tre stycken.

Här kommer två stycken nya klänningar som jag använt för första gången den här veckan! Och en byxdress som är så fin så att jag måste visa den.
Den här första är typ perfektion. Den fick jag av min snälla mamma när vi shoppade loss på Monki.
Och så har jag invigt en långklänning som det har varit för vintrigt för att använda tills nu. Man känner sig väldigt lång i den och så är den ungefär lika skön som mjukisbyxor eller pyjamas eller nåt.
Sen blev jag bara tvungen att visa min byxdress som jag inte har använt utomhus men jag längtar bara så mycket efter att få ha den så jag tog på mig den ändå. Den är inte ny heller, men vad fan. Inhandlades på Primark i London för ett år sen ungefär!
Nu ska jag ta mig ut i solskenet. Vi hörs.

SYNC

Igår var jag på Operan och såg på modern ballett. Den första halvan tänker jag inte säga något om, för det verket var inget bra. Den andra delen däremot hade det där. Det var så vackert men ändå starkt. Scenografin var så snygg och jag blir alltid så fascinerad av ballettdansare för det de gör med sina kroppar är ju bara helt overkligt. De dansade synkat och och kontrollerat men ändå visste man aldrig vad som skulle komma. Fantastiskt bra.

go scream do shout make an earthquake

Solen skiner vidare och vardagen tar mig med i en säker trygg ström. Jag gör det jag behöver i skolan och jag ser fram emot händelser längre fram. Funderar alldeles för mycket på saker som jag inte kan göra något åt och läser mer än på länge. Jag älskar Haruki Murakami.
Idag höll jag en houseuppvärmning för min klass. De såg roliga ut. Fast det kanske jag också gör när jag housar, jag vet inte.

för trött för att dölja

Hej. Förlåt för att jag försvinner och är ojämn. Jaja.


  • Solen skiner så ofta att man inte riktigt tror på det. Det kanske gör att den förlorar halleluja-effekten lite också. Man kan ju inte få en kick av solen varje dag. Tror jag i alla fall. Fast det kanske man kan.
  • Jag hatar att jag blöder näsblod hela tiden. Och jag har ingen aning om varför.
  • Det är mindre än två veckor kvar till prao. En vecka tills jag åker till alperna. Mindre än tre veckor till Håkan i Lund. En vecka till april. Mindre än en månad kvar till träningslägret i Barcelona. Jag har så mycket att se fram emot.
  • Natten mellan lördag och söndag blir det sommartid! Då kommer det vara ljust till åtta nästan.
  • Idag satt vi i bofen och hela 2 steg från paradise spelades två gånger. Och vi tillverkade en byrå och en dusch och en säng i miniatyr.
  • Jag måste hålla ett tal på engelska. Undrar vilket ämne jag ska välja.
  • Jag är hungrig.
  • På lördag ska jag och Frida hem till Didd och äta god mat och sitta på Didds rum under Earth hour och snacka skit hela kvällen.
  • Imorgon ska jag hålla houseuppvärmning på gympan. Jag är jättenervös.
  • Jag tycker om långklänning.
  • Måste plugga till SO-redovisning.

  • Just det. Längtar till sommaren också.

Hejdå.



do you believe that there's treasures in the ocean?

jag fyller mig med tystnaden och rymmer iväg.


Jokern.

Min eftermiddag har spenderats med att sträckläsa slutet av Jokern av Markus Zusak. Den boken var himla fin. Så där ful. Fast ändå jättefin. Den handlar om budskap och att man kan klara av saker som man inte tror. Fast på ett helt nytt sätt. Som är mycket bättre. Å läs den.









Det var mina favoriter ur boken. Hoppas det gick att läsa. Nu ska jag leta upp en ny bok. Hejdå.


WE CAN CROSS RIVERS WITH OUR WILL


Från det stora äpplet.


Pappa var i New York för en vecka sedan och kom hem med helt nya Converse till mig i marinblått. För bara 45 dollar vilket är ungefär 300 kronor. Jag är nöjd. Fast än är de alldeles för rena. Hejdå.


100+

Igår hade pappa och Bi 100+fest. Jag var den enda på festen som var under 18, men jag hade kul ändå. Jag lekte med kamerainställningar och dansade och åt mat. Det var DISCO och vuxna som dansade extremt roligt. Så här såg det ut ungefär:


Middagen serverades och jag pratade med kloka vuxna om gymnasieval och framtid och vad jag skulle bli.


Jag fotade mest Lovi för hon är okej med att ha en blixt rakt upp i ansiktet.


Hon höll ett fint tal sedan.


Jonas höll också tal och jag fick reda på mer om vad pappa gjorde under gymnasiet. Något som kom upp ett par gånger under kvällen var att pappa en gång på en hemmafest sa "dansa eller stick". Ryktet säger att alla stack. Fast den historien kan ju ha blivit bättre under åren.


Sedan dök Ester upp.


Hon och Lovi gjorde ett grymt dansnummer. Det var startskottet för dansen.


Här är min kära pappa i, ja, glitterpaljettskjorta.


Och Jonna i sin afrodiscoperuk. Jag hann aldrig få med Calles rosa discoboa på bild, men det var mycket disco.


Huvudpersonerna.


dansdans


Och här är jag dansandes till River en vacker dröm som DJ:n spelade när nästan ingen utom jag och pappa var på dansgolvet. Svår att dansa till, men det gick. Invigde klänningen!



Lovi lärde sig att blanda drinkar och jonglera med flaskor.

Det var det ungefär. Och trots att jag somnade ganska sent så vaknade jag såklart klockan halv nio imorse och kunde inte somna om. Idag ska jag göra ingenting mest. Gå ut i solen. Och så. Hejdå.


Sol.


Ungefär så här ser det ut ute idag, plus en massa is och snö. Men ungefär. Jag ska åka och spela fotboll i solen. Hejdå.


dom har molnen i famnen men du skriver ord som mord i handen

Lyssnar på atombomb och känner mig ungefär som vädret utanför. Stormig. Jag är glad att det är fredag. Jag ska skänka pengar till Japan. Och jag ska låtsas att utanför faller lätt sommarregn inte tung blötsnö. Och lyssna på heartbeats med the knife och heartbeats med jose gonzalez. Dricka vaniljte med honung och mjölk och blunda och tänka att jag är i Steninge och det är fortfarande ljust ute fast klockan är elva och mina ben är bruna. Hejdå.

Vi ska spela svåra och aldrig längta hem

Igår var jag och Frida på Södra teatern för att se på Emil Jensens turnépremiär.
Han var helt fantastisk. HELT FANTASTISK. Blandningen av komik, lyrik och musik var så fin och bra att man bara satt där i stolen och rös hela tiden. Han sa liksom nästan alla fel med samhället fast utan att verka så där pretentiös och jobbig, och sa det på ett sätt som fick en att skratta men ändå tänka efter. Hans texter är genialiska och herregud jag älskar hans skorrade skånska som liksom darrar lite grann. Efteråt fick jag autograf och kram och kände mig lite mer påverkad av honom än jag borde vara, om man betänker att jag bara hade hört ett fåtal låtar av honom innan. Nu är jag frälst.

Ziggy Stardust

David Bowie t-shirt - Second hand
Jeansshorts - Avklippta Cheap Monday
Solglasögon - Monki
Och så min eviga följeslagare, klockan från Swatch!

Onsdagen den 16 mars 2011

Tjena. Solen skiner. Och jag använder mina solglasögon fastän det fortfarande är vantkallt ute. Det gör ingenting. Har upptäckt att danskt rågbröd är jättegott. Allt rullar vidare. Skolan går bra, våren smyger sig på. Jag längtar till helgen, som alltid. Det var allt jag kunde få ur mig nu. Vi hörs nån annan gång! Hejdå.

när det har varit en dygnsmedeltemperatur på över 0 grader i en vecka är det officiellt VÅR.

Det där har hänt nu. Tjolahopp liksom. Idag cashade jag in två barnvaktslöner = 500! Tjiihooo. Rik en stund i alla fall. Idag har jag haft det bra i solen, köpt glass för fem svenska riksdaler, varit på ett bibliotek och tittat på barnböcker, läst, sett på meningslös teve, redovisat lite engelska, lyssnat ännu mer på Wounded rhymes, haft svårt att gå upp och ätit mörk choklad. En ganska bra dag, för att vara måndag. Jag har skrattat ganska mycket också.
Kvällste och Photo Booth i dålig kvalite är två bra uppfinningar. Hejdå.

Youth knows no pain.

Jag vet inte vad jag ska säga om Wounded rhymes. Den är genialisk. Jag har lyssnat på den om och om igen och jag hittar inga fel och den blir bara bättre och bättre. Den går rakt in liksom. Åååå. Så fantastiskt.
(speciellt diggar jag låttiteln Rich kid blues)

Nuså.


Jag har bokat biljetter till Säkert på Debaser den 28 mars. Det kommer bli helt fantastiskt tror jag.

antingen vill du träffa mig eller så vill du det inte. vill du det inte så går jag nog hel ut ur det.

Molnigt ute och inne spelas Facit igen och igen. Så fint. Jag gör mest ingenting. Ibland är det väldigt skönt. Hejdå.

(pappa har köpt Converse till mig nu i det stora äpplet)


i väntan på våren.

Jag har hittat de perfekta solglasögonen. Och de är från Monki. Hejdå.

Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter


Klungan sätter upp föreställning på Dansens hus nu och jag har sett den. Så himla konstig. Men så himla rolig. De är fan genier.

En lördag i mars.

Idag efter matchen (första i år och vi vann) tog jag och Maja en en promenad på Norr Mälarstrand.
Och åt macarons! Såååå gott. Jag dog.
Vi gick omkring en stund och nu har jag landat i soffan och tänker inte resa mig på ett tag. Hejdå.

väderskiftning.

Igår morse efter en välbehövlig sovmorgon vaknade jag klockan nio och solen sken rakt in genom fönstret. Jag bestämde att nä, nu är det dags för Converse-premiär. Sagt och gjort. Jag bestämde att Lovis röda låga passade fint för tillfället. Sen åkte jag och klättrade med skolan. Det var en så kallade friluftsdag. När jag kom ut från klättringscentret hade solen gått och lagt sig bakom molnen och när jag klev av pendeltåget hade det börjat falla snöblandat regn och jag tänkte att fan, våren lurades bara. Så med blöta Converse och frusna tår tog jag mig till Café String där Fridis praoar. Hon kirrade gratis te! Passade ju bra med frusna tår och allt.
Enorma tekoppar. Sen gick jag till housen och dansade loss. Det var den dagen. Hejdå.
(nu är det helg)

parantes

(sovmorgon på torsdagar borde det bli lag på så att man sitta och fika gott baguettebröd och dricka te till elva varje onsdagskväll)

Får jag hoppa över orden om hur vädret kan förändras

Ingen lust och ingen fantasi idag. Lyssna på Facit istället så länge kompisar. Imorgon ska jag klättra och köpa vårjacka och housa. Hejdå.

Frida hjerta Photo Booth

Och det är det här man kallar skönhet.

stand up

internationella kvinnodagen. det är långt kvar till rättvisa. vi fortsätter. eller hur? alla är lika.

som ett höstlov i vårens första flod

Det har blivit mycket kläder här nu på senare tid märker jag. Men det är väl fint? Nu är jag även Mac-användare så lite mer PhotoBooth-outfits blir det nog allt. Just det, kjolen har jag lånat av Jonna men den är från Twist & Tango tror jag. Och en gammal tröja från Ginatricot. Avgudade den i sexan. Nu får den agera biroll till kjolen istället och det funkar väl också? Förresten, där på frysen bakom kan man skymta mig och mina systrar, jag är fem och Lovi borde väl vara åtta då. Jonnas är nyare så hon är väl 28 eller nåt där. Äsch, det syns ändå inte så bra.
(jag har skapat en spellista i min iPod med alla låtar från i söndags och typ dör när jag lyssnar på det)

Nu ska jag vänta på att pappa kommer hem med semlor och titta ut på solskenet litegranna! Puss och kram

Håkan Hellström 6 mars 2011

(Han var så stilig i hög hatt)

(Jag rörde vid hans arm)

Orden räcker återigen inte till. Han är ett fulländat geni och när jag ser honom är jag bara uppe i det blå och finns ingen annan gång som jag är så rakt igenom lycklig.


bara för att du är så fin

Tack Frida för att du höll igång min blogg litegrann och kryddade med din spetsighet när jag var borta. Och för att du är så fantastisk alltid.

dom har molnen i famnen





Idag jeansshorts från Weekday, t-shirt från Monki, armband från Cypern och klocka Swatch. (Nagellack Baby Blue från Isadora om någon skulle bry sig) Låtsas mer att det är vår. Och martens går utan raggisar nu!


Ikväll


Nu börjar det.

SOLGUL

På flygplatsen i Genève i Schweiz gick jag på impuls och inhandlade en ny klocka. Schweix är ju trots allt typ klockornas hemland. Min gamla fina röda gick sönder för ett tag sen och egentligen ville jag ha typ en exakt likadan. Men så sprang jag in i Swatch-affären på flygplatsen och hittade en nästan ännu finare.




Och så här ser den ut! Jag kör vidare på att ju mer man låtsas att det är vår, desto närmare kommer den. Vattentät också och två års garanti. Fantastiskt.

Låtsas låtsas och drömmer

Så länge man stannar inomhus kan man låtsas. Att nu är det vår. För solen skiner in genom fönstret och det luktar äppelkaka i köket.


Jag bestämde mig för att nä nu sätter jag i alla fall på mig vårkläderna och så länge jag är inomhus skadar det ju inte. Mitt bästa vår och sommarlinne.


Och målade naglarna vårigt ljusblå.


Som pricken över i denna låtsasvårsöndag tittade jag igenom Monki magazine som är typ det finaste som kan präntas på papper. Det är så fint och vårigt och flippat! Hittade bland annat röd jacka som ska köpas. Det får ni nog se då.

Annars har jag idag packat upp stora resväskan, tittat på sport på teve och slösat lite tid framför datorn. Snart bär det av hem till pappa och ikväll... Det bästabästabästa.

Älskling jag är hemma

Jag är hemma utan brutna ben eller nånting sånt. Frisk och trött på godis och trött. Imorgon tar jag och systern min och hennes vän tåget till Uppsala och avslutar det här sportlovet med att se den bästabästa Håkan. Extasen närmar sig. Vi hörs. Puss och kram.

let's kill ourselves a son

Visst saknar man Maja så himlans mycket! Hoppas iallafall att hon blir glad, av mina små söta inlägg här på bloggen, när hon kommer hem.
Ja hon är allt bra den där tokfian
(Visste ni att jag också heter Maja? Fast i mellannamn då!)

tappar trådar och förlorar kontroll

Här får ni alldeles för många onödiga bilder på mig ifrån det senaste året. Hihi jag har alltid varit cool och spetsig.
Now to the serious stuff, jag ska berätta lite om mig själv.
Mitt namn är Frida, jag är snart (om ett halvår...) 15 år.
Viktigta saker om mig:
- Jag gillar inte min nuvarande hårlängd (bild 3)
- Jag har aldrig varit utanför Europa!
- Jag inbillar mig att jag är musikalisk
- Jag dansar ascoolt, speciellt till Crystal Castles
- Jag är inte politiskt bunden, haaaahh
- Jag och Maja ska på Emil Jensen typ om två veckor!
- Jag är Majas bästastevän!
En fråga till er, på en skala 1-10 HUR SNYGG ÄR JAG?
PEACE

RSS 2.0