IMAGINE PEACE

Hejhej! Frida här igen, första ska jag marknadsföra min blogg lite, så tryck HÄR
Sen ska jag marknadsföra min nya fett grymma lista, tro mig ni lär inte bli besvikna, Maja herself har subscribat, så tjoff tjoff! Tanken var att det skulle bli någon slags feel good-lista, men eh jag vet inte om jag lyckades så bra med det!
KLICKA
PEACE OUT

WHAT A GREAT SUPRISE WHEN YOU DIE

Hey hipsters!
Jag har kapat Majas blogg. Hon vet ingenting!
Eftersom jag inte vill att alla hennes hundratals läsare ska försvinna under denna plågsamma vecka, tar jag eget initiativ till att skriva lite roliga saker. Jag kan börja med att berätta lite smått o gott om MAJA.
Maja är en tösabit på snart 15 vårar. Hon är en av Stockholms bästa fotbollsspelare (iaf ur min synvinkel!) och hon är också en riktigt godsak på dansgolvet (har jag hört...!)
I hennes garderob gömmer det sig inte bara troll från trollhättan utan också riktigt jävla snygga kläder, som jag har en tendens att sno. Just nu har jag en vit tröja med svarta ränder i mina "ägor". Hon har mitt favoritlinne, that bitch.
Maja är en sådan där person som är väldigt smart och begåvad, utan att vara social inkompetent (...eller?). Hon har ganska bra musiksmak. Fast hon rådissar mitt favoritband Johnossi, åh må hon dö en plågsam död.
Nej, det var allt från mig för denna gång! Tro inte att ni blir av med mig, jag lär hemsöka era drömmar och antagligen skrämma er för livet.
Såhär fina är vi tillsammans! (kul att det var typ den enda bilden på endast oss jag kunde hitta. FUUU-)
PEACE OUT !

NU ÅKER VI!


Portes du soleil heter systemet, byn är Châtel.  Nu ska jag skrika slumpmässiga franska ord såsom baguette, croissant, Champs-élyssées, cafeé au lait och lunetic från sittliften, hitta pudersnö, äta gulaschsoppa, försöka förstå nåt ord franska kanske, gå på afterski och ha det riktigt jävla skönt i 6 dagar. Vi hörs om en vecka eller lite mer. Puss och kram.

Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam




Jag har klippt ett par gamla jeans till shorts! Köpte jeansen på Cheap Monday för typ två år sen men sen ett år tillbaka eller så har jag inte använt dem så mycket. Blev fett tycker jag.

Packandet är i full gång här hemma för imorgon drar vi till alperna! Nu vankas det middag och sen kommer Jonna förbi en snabbis innan det blir dags att sova för vi åker ganska tidigt imorgon. Ha en grym sportlovsvecka alla ni där ute! Pussar och kramar.

Lösningen

När jag för första gången skulle ladda över bilder från min systemkamera till datorn gick det inte. Drivrutiner hit blablabla klicka där kostar 30 dollar tjoflöjt gå och dö. Jag var så jävla förbannad på tekniken igår! Lösningen stavas minneskortsläsare. Min bästa vän i framtiden antagligen. Så nu kanskekanske ni kan få se lite finare bilder fast jag är ju ingen bra fotograf (än!). Jag ska träna till praoen så att jag inte kommer dit som en total nybörjare. Min kusin Jojo kanske kan hjälpa.


Snart ska jag dra och dansa! Vi hörs nån gång.

(snart åker jag till alperna)


Idag

Hej. Jag tänkte visa hur min dag har sett ut ungefär.

Jag gick hemifrån jättetidigt som vanligt. Det var satans kallt. Men man kunde se trött morgonsol och det var i alla fall lite härligt.




Väl i skolan sysselsatte jag mig med att studera mina pins.


Sen "pluggade" folk. Eller spelade spel på en iPad.


Hanna och Linn var söta som socker.


Sen blev det lite franskaplugg.


Vi kastade pappersbollar som först inte ville fastna på bild. Men till slut så.


Jag snodde Jasmines fluffiga vantar en stund innan lunch. Sjukt mysiga.


Vi knäppade oss ett tag.


Vid två tog skolan slut. Skuggorna var tydliga i solskenet.



Jasmine och Maja var fina på väg till stationen.


De andra tog andra bussar och tåg så jag stod mest och tittade på solen och kollade på skorna.


Jag tog mig ut till Didd och gungade en liten stund.





Vi åt mellis och snackade skit i köket och tittade på blommor och ut genom fönstret.


Sen förflyttade vi oss till övervåningen och gjorde ungefär samma sak plus gitarr och lite house. Vid halv sju snåret var det dags att åka hem.



Jag läste om intervjun med Håkan som var i Filter för ett halvår sen.

Nu ska jag fixa grejer (kamera, packa, duscha). Vi hörs!


Ihop med dig är jag så stark.



Här ser ni min nyinköpta klänning som jag fyndade på Monki för bara en hundralapp. Den är så fin så jag nästan smäller av. Fast jag får nog hålla mig till sommaren för den är som bäst med bara ben. Hejdå.


I follow rivers.


Hej hopp! Idag hade vi tydligen halv studiedag och det känns ju riktigt bra. Jag tog en sväng till Götgatan och kollade lite, vad jag fick med mig får ni se ganska snart! (Jag är lyrisk). Nu käkar jag yoghurt med hallonsylt, min nya last. Fast det ska vara riktig hallonsylt, inte sån där som bara smakar konstgjort och blä. Nä, man ska känna hallonsmaken. Snart kommer Fridis och jag tror att vi drar till Espresso House en stund innan träningen ikväll. Ajöken.

jag är lucy in the sky jag är högt över molnen

Hejsan hoppsan. Här har ni min spellista som har växt och växt och redigerats ända sen oktober tror jag. Nu är den riktigt fin tycker jag. Och väldigt blandad. Och den heter AWESOMENESS. Bara det liksom.

MAT

 

Jag tog vad jag hittade hemma och gjorde lite lunch. Pasta med tomatsås och fetaost och en rostis. Gött. Dagen har varit fantastiskt skön, måndagar borde definitivt alltid vara lediga. Vi säger så va.

På tal om ingenting så har jag har värsta behovet av en byxdress eller fin klänning eller nåt. Kanske köper jag faktiskt något för barnvaktlönen som ska cashas in i eftermiddag. Vi får se det. I så fall nåt av det jag visade här. Nu ska jag ta det lugnt någon timme till innan jag åker och tar hand om små barn! Puss.


Ledig måndag

Såhär ser jag ut idag i leggings från Weekday och kort tröja från Monki när jag går hemma och är ledig! Vi var ju i Falun förra veckan så nu får vi lite kompensationsledighet. Jag ska gå ut med Vilda, se på det inspelade avsnittet av Dom kallar oss artister med Säkert, tvätta, äta lunch och så småningom pallra mig iväg till barnvaktsjobbet. Imorgon är jag redo för att komma tillbaka till skolan! Puss.


Man saknar inte sånt man inte haft

 

Tjenamors. Domarutbildningen sög. Men jag hade i alla fall mina älskade jeansshorts på mig så allt var inte så illa! De är från Weekday och den där tröjan vette fanken. Mammas kompis gav den till mig för ett tag sedan för hon ville inte ha den. Nu ska jag käka lite, se på Solsidan och slösa tid! Puss


Jag låtsas hellre hela livet

(Någon som vill hänga med på Säkerts spelning på Debaser den 27 mars?)

Jag är ganska så trött på kyla och uteträningar i halksnö och knän som inte går att röra så mycket för de är för kalla. Vet ni, fotboll är så mycket bättre på sommaren. Nu ska jag på domarutbildning för att BP älskar oss så mycket och gotta mig lite till i att jag är ledig imorgon. Puss.

The sound of the men working on the Chain Gang

Den här låten är grym (och framfördes förresten fantastiskt bra av Salem Al Fakir i hans Dom kallar oss artister, finns säkert kvar på svtplay). Hear it out. Idag har jag varit ute på isen och åkt lite skridskor, druckit varm choklad, grillat korv och gått en liten promenad med min syster i Sigtuna. Det var meningen att pappa skulle köra isjakt men det blåste för lite så vi åkte bara skridskor! Nu ska jag invänta Fridas ankomst och sen dricka te och bli bästis med Ipod-dockan. Puss.

Hejdå.


Dom brister tidigare och tidigare isarna

På lägerskolan i Falun Högbo måste man ha skor på sig inomhus. Dels för att man springer runt bland sågspån mest hela dagarna och dels för att det jävla brandlarmet går ibland. Så jag tog med mig Lovis höga vita Converse. Och hade dem på mig hela veckan. Det var så fantastiskt skönt. Att inte ha de klumpiga Martens på fötterna längre, jag vill inte. Och allt blev så mycket snyggare till Conversen också. Så jag sitter och blundar för snön (igen, jag vet) och hittar fantastiskt fina saker på Monki. Alltid bästa Monki. Här ska ni få se.





Jag vill ha byxdress! Och svalmönstret och hela den klänningen är nog en av de finaste jag sett! Och en fin jacka också! Och sån där förträffligt fin handväska/plänbok är ju bara alldeles för snyggt! Och så den sista blusen till jeansshorts. Jag ska gå och gömma mig under kudden och låtsas att det är vår nu. Det har varit vinter i fyra månader. Nu får det fanken räcka. Puss och kram.

Stan är full av tanter och tragik

Jag var så trött att jag ramlade i trappen till tunnelbanan och nästan började gråta bara av trötthet på vägen hem. (Upptäckt: Jag är extremt känslig för lite sömn). Men jag kom hem, hittade lite mat och mådde bra för jag var hemma äntligen. Ni vet vi var 14 tjejer i två rum en vecka, det är klart att det blir lite dramatik och så som tär.

Nu ska jag samla energi i sällskap av teven och mina lantchips. Så sjukt gott. Vi hörs när jag är lite mer stabil igen. Puss.

There was a time when my world was filled with something

Hej. Jag lever. Imorgon kommer jag hem. Och får sova i min egen säng. Bara så ni vet. Det är ganska bra här, utom all dramatik och så. Men jag överlever. Hejdå.

Vågplask, solglasögon, Converse och blå himlar

Jag längtar bort så fruktansvärt mycket. Till vår och Håkan-spelningar och sommar sen. Så länge kan jag titta ut och bara se på den blå himlen och låtsas att våren redan är här. Fast det är ju inte så. Så länge kan jag låtsas lite mer och ha på mig jeansshortsen som jag har längtat efter, men med raggsockor till. Kanske ta på mig min byxdress bara här hemma för att bli lite glad. Och längta bort och framåt lite mer. Promenera i solskenet en lördag, stänga ögonen och för en sekund tänka mig bort till kanske Peace & Love eller något. Där solsken och värme i bröstet är självklart. Där man inte vet vad vinter är knappt. Jag kan sätta de gula solglasögonen på nästippen och sedan låtsas när jag blundar att där bakom solglasögonsglasen finns havet och solen och klipporna på västkusten.


 Eller där bakom solglasögonsglasen kanske ett stort vitt segel tornar upp sig och man kan inte titta på det för det reflekterar så mycket ljus och sen där bakom seglet är det öppen horisont och egentligen behöver vi inte seglar längre idag, men vi fortsätter bara för att kunna sitta längst fram i fören och vifta fritt med converseklädda fötter ovanför vattenytan, bara för att kunna känna rodret och länsa framåt lagom sakta och ibland blir det så varmt så att man måste doppa kepsen i vattnet i farten för att inte svimma av värme. Man äter inte så tillagade luncher, kanske delar man en apelsin bara eller så måste vi lägga till för att gå ut med Vilda och så tar vi ett dopp eller bara ligger på en klippa medan pappa kanske lagar till lite pasta med tomatsås i ruffens svårhanterade kök. Och så gott har pasta med tomatsås aldrig någonsin smakat.


Eller bakom solglasögonsglasen kanske det finns en smutsig ful festival, men man ser inte vad som är fult för snart ska ju Håkan spela eller Säkert kanske också. Man tar en klunk av hallonsodan, bestämmer sig kanske för att gå och äta pizza och sen äta den på en gräsplätt som man hittar mitt i allt festivalkaos. Där bakom solglasögonsglasen i festivalpulsen träffar man nya människor och försöker hålla sig undan från allt som storasystern har varnat om, men det är svårt för allt är nytt och smakar triumf och trötta fötter och solsolsol.

Kanske är det där bakom som Englands kust sträcker sig i oändlighet framåt och vi ser inte slutet på något och andas in det salta stänket och tänker, tänker att det här ögonblicket varar för alltid.


Fotografier och mera solsken

  

Tjohej! Idag tränade jag med pappa på förmiddagen och sedan mötte jag upp mamma och Lovi. Vi tog oss till fotografiska och tittade på fantastiska bilder av Sarah Moon (ovan). Så drömska och vackra. Uppför alla trappor tog vi oss till slut men högst upp i cafét var det djävulskt mycket folk, så vi bestämde oss för att gå till Hermans uppe på Söders höjder istället. Jag åt pannkakor och var nöjd och mätt. Nu ska jag sysselsätta mig med att äta upp min bakelse som vi köpte på Petite France igår när vi promerade på Norr Mälarstrand, dricka te och försöka få ihop all packning. Imorgon åker hela min årskurs på lägerskola i Falun en vecka nämligen! Puss och kram.

Ingen kommer undan inte ens i Sverige


Nu är Veronica Maggio tillbaka. Igår släpptes nya singeln Jag kommer och i mars eller april väntas nytt album. Likelike. Jag älskar hennes röst. Och musiken och allt. En gång såg jag henne på Cirkus. Det var i mars 2009 och det var fantastiskt bra. Nu ser jag fram emot den nya skivan så himla mycket. Så länge lyssnar jag vidare på den här spellistan och begrundar att det faktiskt har blivit soligt ute. Hejdå.

Vetnivad?! Vetnivad?! VETNIVAD?!

Jag har fått prao hos en fotograf!!! HIHIHIHIIII. Det är Jonnas kompis sambo. ÅÅÅÅÅÅ. Jag kan ju typ ingenting. Men attans vad mycket jag kommer lära mig. Och ha så fantastiskt kul. ÅT HELVETE MED KONSUM säger jag bara. Nu ska jag hoppa vidare runt här i lägenheten och sen göra lite pannkakor!!!! HAHHHHAAAAAA. HEJDÅÅÅÅÅ.

Nöjd?

Rubrik = Veronica Maggio-låt, en gammal en. 

Det har snöat så fantastiskt mycket så det är omöjligt att ta sig till skolan. Jag sitter hemma och funderar på om jag ska äta mer frukost, skriva klart min NO-artikel, sitta kvar framför datorn och inte göra ett nånting alls eller gå och se på fransk film som heter Paris, je t'aime. Jag kanske hinner alltihop. För jag hänger hemma idag och väntar på att min syster som är ledig ska vakna och laga pannkakor till mig kanske. Och så ska jag gå till Konsum och se om de vill ta emot mig som prao. Jag fick helg för tidigt. Och det är ju fantastiskt skönt tycker jag. 

Det här är från Paris, je t'aime. Verkar förträffligt fint tycker jag.


(Igår började Håkans turné)

We call it the day of black sun black moon

 

Klänningsdag med blommor från Monki och raggsockor såklart. Idag börjar housen för mig och jag är så glad så glad. Annars har jag haft halv hemstudiedag idag. Skönt. (Jag hörde Veronica Maggios nya singel på p3 idag och den är fantastisk.) Hejdå.




Jag förlorar mig

Hej. Ni vet Niotillfem som jag tipsade om. Gå in där och så en bit ner i menyn finns det best of. Det är helt fantastiskt vilka vackra texter. De berör och hjälper. På riktigt, inte så där plastigt "det kommer bli bättre sen". Läs och läs och läs dem bara.

Jag skriver vidare i mitt vitprickiga block så länge, om saker som är för hemliga här. Hejdå så länge.

I want to give you a good song

 

Hejhopp! Idag tog jag en tur in till stan lite för mig själv sådär och kärade ner mig i den här kjolen totalt. Jag köpte den tyvärr inte, men det var bra nära alltså! Det jag skulle inhandla kom i alla fall med hem, det vill säga såna roliga nödvändigheter som ett nytt block och en ny mapp. Tjo vad skojigt.

Jag lyssnar totalt sönder Facit och det är en av de bästa skivor jag någonsin hört. På måndag är det Säkerts tur i Dom kallar oss artister!

(snälla säg vad jag ska bygga för stol i träslöjden?)

Hejdå.


Fint.

  

  

  

  

Hej. Jag tänkte visa några bloggar som jag läser. Som inte tillhör folk jag känner alltså. Lite mer såna som man blir inspirerad och glad av. Om klänningar och mat och mys och foto och så vidare. De är fina allihop. Om vi börjar högst upp till vänster och sen jobbar oss neråt så blir det nog bra.

Den ensamma bilden till vänster däruppe är från Floras blogg. Där finns det många fina bilder och tankar och så.  

Sedan följer två bilder från Hallonsemla. Många vintageklänningar och bakning och så vidare finns där att hitta. 

Elsa Billgren har fått en hel rad för sig själv. Där hittar man jättejättemånga klänningar för hon har alltid klänning på sig. Och så fotar hon många frukostar.

Sedan kommer två bilder från Niotillfem. Å den bloggen är så fin! Hon bor i New York och hos henne hittar man fantastiska texter och ibland recept och så... klänningar såklart.

De två följande bilderna är från Book of Miri. Det är inte så mycket tjafs hos henne. Bara om saker som betyder nåt. Nej, oj det där blev alldeles för allvarligt. För den är ju fin och inspirerande. 

Sist kommer två bilder från Vintageportalen. Fint var ordet. Ganska många... (trumvirvel) KLÄNNINGAR där med. Hiahiahia. 

Det var det! Läs dem vettja!

 

Du är inte så fin men det är något med dig

 

Tjoflöjt. Idag kände jag för kjol. Den är från Urban Outfitters. Och tröjan är från H&M. Det blev ganska fint tycker jag. Nu ska jag mumsa vidare på avokado med örtsalt och fila lite på det som jag ska berätta från Fryksås och Orsa. Hejdå.


Efter fjällidyll och många koppar te

Nu är jag hemma. Det har varit fantastiskt mysigt i Dalarna. Ni får veta mer en annan dag. Jag är så trött, så trött. Puss

Dreaming with a broken heart.


Yey teknikens under!

Jag älskar den här låten något så fantastiskt mycket. Och de dansar så fint, så fint. Jag vill dansa modernt! Men så lite tid finns det varje vecka. Så jag nöjer mig så bra med min timme house.

Idag var Frida här och vi såg klart på Solsidan, åt yoghurt med äppelmos och sen såg vi lite på Till Vildingarnas land också. Fin film. Just det, jag har inte sagt att jag åker till Orsa imorgon för att fira farfarn min på 80-årsdagen. Och så är jag borta till söndag. Så antagligen står det tomt här så länge. Men ni överlever, eller hur? I Orsa ska vi mest åka längdskidor, dricka varm choklad och så. Och mysa. Hejdå kompisar!

Astronaut

Det här med prao. Det är jättesvårt tycker jag. Som jag ser det har man två val. Antingen satsar man högt och praoar på något ställe där man får prova något som man verkligen tycker är roligt. För mig skulle det här vara en musiktidning. Eller typ DN Påstan. Men sådana här praoplatser är ju extremt svåra att få. En tidning svarade att de endast tog emot prao från Journalisthögskolan i Göteborg. Då kände man ju sig lite underlägsen. Så det andra valet man har är att ha ganska tråkigt i en vecka, men man skaffar sig kontakter som senare kan leda till extrajobb. Min syster fick till exempel jobb där hon praoade. Det blir nog något sådant för mig. Konsum eller ett gym som jag vet. Ungefär så. In case you were wondering liksom.

Nu ska jag äta hembakt bröd, lyssna lite till på Salem Al Fakirs Astronaut och sedan masa mig ut till soffan och se på Solsidan säsong 1 som jag har fått låna av Leo. Hoppas ni mår bra där ute. Hejdå.

RSS 2.0