Måndag-fredag blev en kedja runt min fot

Ni har väl förstått att jag tycker att Oskar Linnros är grym vid det här laget. Men ändå. Jag tänkte att ni kanske skulle vilja ha en direktlänk till hans skiva på käraste Spotify. (Hur fasen gjorde vi innan Spotify?) Jag vill i alla fall att ni också upptäcker denna grymma musik.

Oskar Linnros - Vilja Bli

Gördetgördetgördetgördetgördetgördet!

The downside of all this is everything

Imorse vaknade jag med jag vet inte vad i kroppen. Huvudet var tungt som sten, halsen kändes tjock och igentäppt och när jag försökte stå upp snurrade det bara i skallen och jag var tvungen att lägga mig ner på golvet. Jag tvingade mig själv att äta lite frukost och sov sedan i två timmar till. Sen, när jag vaknade var snurrigheten och huvudvärken borta. Sjukt skönt, jag hade väntat mig att ligga helt död hela dagen. Nu är frågan om jag ska åka till skolan eller plugga hemma istället?

Ni vet det finns de där dagarna då man tänker: "Om jag bara var lite sjuk, sådär lagom för att få stanna hemma... Det skulle vara skönt." Jag ska aldrig tänka så igen tror jag. För det suger att vara hemma med tungt, snurrigt huvud.

Don't let go

Never give up it's such a wonderful life.

Hurts – Wonderful Life - Radio Edit - New Version

Ett tag var jag inne på det här



Jag var sjukt peppad på att klippa håret som Robyn. Men så blir man antagligen en liten fegis då när man sitter där i frisörstolen. Så jag klipper nog bara av en sådära 20 centimeter. Det blir bra, det också. Men hur coolt skulle det inte vara att se ut som hon?!

Jag har lurat mig själv

Min hals känns jättetjock. Jag har fixat lite barnvaktsjobb idag. Och pluggat lite sådär halvmycket. Känns väldigt mycket som att en förkylning är på väg.

Jag vet inte varför jag fortsätter att lura mig själv. Jag kan inte bara bryta det här nu. Det har gått för lång tid. Jag vill kanske göra det. Bara inte satsa mera. Men å andra sidan. Tror inte att det skulle gå nu. Kan inte ta bort något så stort. Och nej, jag skriver inte så här mystiskt bara för att vara mystisk. Jag kan inte säga det.

Poppigt dag två

Andra dagen på Popaganda var nästan lika sjuk som den första. Dock var det få band som jag riktigt kände till, men det blev positiva överraskningar i engelska Hurts och framförallt HOT CHIP. Jag hade hört en låt av dem förut, men vi kom så långt fram så det spelade ingen roll. Helt fantastiskt. Jag blev överväldigad över hur lätt det var att dansa, hur enkelt fötterna bara rörde på sig. En liten musikalisk frälsning, skulle man kunna säga. Spelningen var galen. Vi hoppade i princip från början till slut, men det var aldrig tröttsamt. När timmen var slut var det som om fem minuter hade gått. Här får ni en länk. Snälla. Lyssna. Och tänk er hur fantastiskt detta är live.

http://open.spotify.com/user/majalovisa/playlist/6ZhqHqPLubPmWRUkEfWlvE


Okej eftersom jag är så sjukt oteknisk får ni helt enkelt kopiera och klistra in. Var så snälla att göra det. Ajö.

MarkusRobynFamiljenBelle&Sebastian

Robyn är Gud. Helt sjukt cool. Ingen idé att försöka förklara. Det var fint igår.

Ser ni?! MARKUS KRUNEGÅRD!

Han dansade mycket med sitt mickstativ och pratade en aning oförståeligt på skånska. "Det snurrar i min skalle" var grym.

 


Belle & Sebastian var mysiga. Mer än det. Fint var det.


Robyn är den snyggaste och coolaste människan som finns på denna jord.


Jag älskar det.




WOW.



Dansar som en Gud.


Du ska inte tro det blir sommar

...förrän i juni igen. Höst är det på riktigt nu. Och jag gillar det lite. Lite mysigt är det.

Vi visar dem att det är vi



Pop pop pop pop popaganda. Jag har armbandet på mig. Jag är peppad. Jag lyssnar på Familjen. Det kommer bli poppigt.

För övrigt. Jag har anmält mig till dansen. Jag har gått till två bibliotek. KULTUR. Jag har spillt yoghurt (hur fasen ska man komma ihåg hur "yoghurt" stavas? Vet inte ens om det där är rätt...) på min väska på tunnelbanan. Jag har varit lite cool i röda strumbyxor. Jag har faktiskt inte längtat till helgen så jättemycket. Jag har lyssnat på Oskar Linnros program i Musikguiden i p3. Jag har förresten lyssnat lite för mycket på p3. (Min Ipod funkar inte riktigt som den ska så det blir radio i mobilen. Och jag avgudar p3.) JAG SKA SE ROBYN IMORGON! Hon är extermt cool.

Vackra

Följ den här länken för att se underbara bilder från Håkan på Way out West.

Ni får helt enkelt kopiera in för... Jag är oteknisk. Snälla ta er tid att titta på dem. De är jättejättefina.


http://therickardnilsson.blogspot.com/2010/08/hakan-hellstrom.html


Nej kolla! Man kan klicka på den!

14.53

Ibland gillar jag regn. Inte idag. Inte när man ska vara ute i tre timmar i sträck. Inte när man fryser och längtar efter vantar och raggsockor i augusti. Inte alls okej. Men det är helt okej när man sitter inne med en kopp te och kollar på Vänner. Man får hoppas att det håller upp på träningen bara. So long


Jag har inga ord för honom

En av Lovis bästa vänner. Axi. Hon. Träffade. Den helige mannen. Håkan Hellström. Han passerade förbi henne. 30 cm ifrån världens mest underbara människa. Jag ska inte säga vad jag gjorde när jag hörde det. Hon kan dö lycklig. 

Han är i stan. Det ger mig en varm känsla inuti. Att han typ existerar som en riktigt människa, och går omkring på Stockholms gator precis som vi andra.

H.H - den heliga och bästa av ALLA

Ni måste lyssna.

Jag står precis på gränsen

"Men det är nånting ikväll som får mig att tro. Att vi kan gå genom eld."

Vardagstempot lägger sig överraskande snabbt. Redan är man inne i "plugga-mycket-inte-prata-så-mycket-försök-hitta-en-dator-snabbt-alla-blir-upptagna-så-snabbt-fattar-inte-matten-RYTM. Det är lite skönt. Man får inte lika mycket tid att fundera. Och det är lite positivt. En liten sovmorgon imorgon, de är i alla fall lite barmhärtiga mot oss första veckan.

Idag fyllde Maja år. Maja är bäst. Det är fortfarande hennes födelsedag. Vi firade henne massvis med sång i matsalen. födelsedagsfika och födelsdagsmiddag hemma hos henne. Fantastiskt trevlans. En stor fet puss till dig!


Och grattis för att du blåste ut alla ljusen...

I wish I was special

Mångamånga intryck. Skolstart. Timo Räisänen. Möjligtvis den sista riktiga sommardagen, med picknick och allt.

Först: TIMO VAR BÄST. Jag menar det. BÄST. Efter Håkan, den bästa konserten jag varit på. Min dator är sönder, så jag inte dela med mig av mina GRYMMA skarpa foton. (på riktigt) Men. Jag tog kort med honom! Inte beskriva sönder saker. Nej. Han var underbar. Han är så charmig, så. TACK TIMO. Jag kan inte beskriva det tillräckligt bra. "Creep" var fanstastiskt vacker.

Sedan är det det där hemska som kallas skolan. Jag fick en panikattack igår kväll för att det liksom bara slog mig. Men det gick bättre än förväntat. Mycket bättre, faktiskt.

Sen var det ju så fint väder denna dag. Så det blev en picknick. Jag har inte tid och ni bryr er inte så mycket, så... godnatt.

Ni borde tycka det

Jag är k00l som lyckades byta typsnitt alldeles själv. Ja, det är jag.

Cut out all the ropes and let me fall

Förvirring. Lite Bon Iver. Nybakt bröd. Två sovmorgnar kvar tills friheten tar slut och väckarklockan ringer 06.15. Lite mer Harry Potter. Svarta kläder med anledning av en så kallad flashmob. Många arrangerings-SMS. En längtan efter att ha något att göra. En längtan efter mera dans. En längtan efter att benen ska fungera. Lite Timo Räisänen-tankar (imorgon!!!). Lite mer mulet, likgiltigt väder. Lite oro över de kommande projektstegen. Ibland ser jag ut som att jag kan dansa, men det kan jag inte egentligen. Eller kanske litegrann. Dålig kondition. Och. Förvirring.


Nu är det så här




Så där ja. Denna affär har jag 260 spänn att spendera på tack vare det fina presentkort som jag har kvar från födelsedagen. MONKI. Fyller alla mina klädbehov.

Nu är det dansdansdans! Öppet hus på Danscenter där jag ska gå en gång i veckan på obestämd klass än så länge. Modern dans och House ska jag försöka bemästra. Med Didden. Tjolahopp.

Just det.

Innan konserten började igår spelade de lite "vanlig", "olive" musik. Då kom en låt som gjorde mig typ lika glad som när Oskar kom in på scenen. "13". Med Håkan Hellström. Haaaallelujah.

Horisonten är någon annans konstruktion





Det blev till slut så att jag och Nora fick varsin biljett till Oskar Linnros konsert på Mosebacke. (Tack mamma för att du stod utanför Mosebacke i typ två timmar...)

Det var fantastiskt. Hela publiken skriker "FY FAN VAD SKÖNT" (Låten "25") och lamporna från scenen följer musiken och Oskar är så glad och "Från och med du" är sista låten. I början av "Genom eld" sträcker alla upp händerna. Förlåt. Ni som inte var där fattar inte alls vad jag pratar om. Men... Äsch. Jag ger upp med att förklara. Och jag har slut på superlativ som täcker detta. FANTASTISKTUNDERBARTGRYMTSJUKTFANTASTISKT.

Snart så

Om mindre än en vecka kommer min dans-DVD från föreställningen! Woppidoo. Man får hoppas att det ser snyggt ut... Kändes snyggt i alla fall. O ja.

Flytt från alla ursäkter

Hurbelfnurbel. Murmelgurmel. Bliblö. Jag har inte så mycket att säga till er. Snart kommer jag hem.


SKADEGLÄDJE

Ha. Ni som börjar skolan imorgon, njut av er sista fria dag.

TVÅ STEG FRÅN PARADISE


Här har ni det. Omslaget till vad jag hoppas blir världens bästa skiva nånsin. Jag tror det. Går nu att förboka. (på Bengans.se eller CDON). 13 oktober är datumet att komma ihåg. Det kommer bli underbart.

Enda nackdelen är att han röker på omslaget, men man kan inte få allt. Han är GUD.

River en vacker dröm

Den nya låten spelades igår i Göteborg. Den är som väntat fantastisk. Här har ni den. NJUT.


jagharingenfantasifårpanikskriverihoporden

Hej lantliv. Hej kräftfiske. Hej gå upp klockan halvsex, vittja kräftburar, försöka sova, misslyckas och läsa ut resten av Harry Potter i tre timmar. Hej god frukost. Hej glömma att borsta tänderna. Hej ont i nacken. Hej söta, snälla men lite smått jobbiga kusiner.

Hej. Då.

It's just another part of me that breaks down



Fundersam klockan halv två.

  • Jag saknar Frida megamycket.
  • Att åka hemgjord wakeboard är kul, jobbigt och lite läskigt.
  • Att sträckläsa 200 sidor i Harry Potter är trevligt.
  • Svampmackor är bland det godaste på denna jord.
  • Jag sträcker ut sommarovet så mycket jag bara kan genom att de sista skälvande veckorna åka iväg igen. Jag älskar att vara iväg på sommaren, och blir bara uttråkad av att vara hemma.
  • Jag har ingen kondition kvar, så för att vara snäll mot mig själv med tanke på den förestående höstsäsongen, ska jag försöka springa några gånger här nere i Småland.
  • Ikväll kommer kusinerna. De härligaste.
  • Jag befinner mig på den mysigaste och mest lantligaste plats jag någonsin varit på tror jag.
  • Jag är bara ännu en kärlekstörstande tonåring med längtan efter något mer.

In the mystery time of cold and rain.



Mihihi. Så jag bröt mig in på Majas konto (framtida hacker, lätt).

Maja är tuffast i hela världen och om en vecka ska vi se Timo. Whiho...

JAJA, nu ska jag inte molesta hennes blogg mer.
May the force be with you!


(snygg header hon har, ELLER HUR?)

&

STRÄCKER UPP MINA HÄNDER

TROR ATT DET HÄR KAN VARA BÖRJAN PÅ NÅT STORT

JAG STÅR PRECIS PÅ GRÄNSEN

HORRISONTEN ÄR NÅN ANNANS KONSTRUKTION

AVUNDSJUKA I MITT ANSIKTE

HEJ. MIN MAMMA SKA TILL BOKMÄSSAN. JAG KAN INTE ÅKA DIT. GISSA VEM SOM SKA HA ETT SEMINARIUM? JO. JUST DET. DEN BÄSTA. HÅKAN HELLSTRÖM SKA HA EN FÖRELÄSNING. SAMTIDIGT SOM BOKEN PS LYCKA TILL IKVÄLL KOMMER. JAG DÖR LITE.


Anrop

Hej. Jag är oteknisk. Försöker utan framgång göra min kära blogg lite snyggare genom att byta den så kallade headern. Hä gå int. Maja, eller nån annan snäll själ. Hjeeelp.

ps lycka till ikväll


Idag går boken ps. lycka till ikväll till tryck. En bok med bilder på Håkan Hellström, kommenterade av honom själv. Redan nu går den att förhandsboka. Jag ska göra det. Nu, tror jag. Ja. Det kommer bli fiiiint.

För du är det finaste jag vet när allt annat här känns falskt och fel


Han är Gud. Han är allt. Om 94 dagar står jag där.

Och han kommer antagligen komma in på scen till den här låten: Håkan Hellström – Tro Och Tvivel

Kanske såhär då?

Kanske bli lite mer seriös med den hära så kallade bloggen nu och inse att jag faktiskt sitter framför datorn stora delar av dagarna och har massvis med tid att skriva seriösa och intressanta inlägg. Å andra sidan har jag inte så mycket intressant att skriva. Och det seriösa kanske inte är min starka sida heller. Oh well. Du får en musiklänk istället. Robyn – Dancing On My Own LYSSNA TACK.

PS. Det är molnigt igen. Likgiltigt väder. Vädret bryr sig inte riktigt.


Kanske sådär?

Kanske klippa håret kort. Frida-kort. Lite Marilyn Monroe-aktigt. Fast lite längre, typ. Det blir bra.


Slå mig med din rytmenpinne

Aston Reymers Rivaler – Slå Mig Med Din Rytmenpinne OOOO ja. Bästa låten nånsin gott folk.

Friiida


Du är jättejättejättefin. Jag är glad att du började i mitt lag. Jätteglad. För du är bäst. Och snyggast och allt sånt. Och bara lite emo. Jag älskar dig.


(bilden snoddad från fejsbuuk)

Ingenting någonstans

Känner inget för något idag. Trötthet. Lite melankoli kanske. Lite mer ingenting. Jag vet inte. Fotboll, resten av sommarlovet, vad blir det av, vad händer. Ingen aning.

Bort bort iväg igen

Så bär det av mot nästa destination på min sommarturné. Fårö. Där håller Linn hus om somrarna. Jag har varit där en gång. Då var det höst. Nu är det sommar och förhoppningsvis varmare. Vill inte lämna Steninge. Jag hatar att åka härifrån. Och veta att man inte kommer tillbaka på ett år. Det är för mycket.

Let's kill ourselves a son


Timo tar mig med. Tillbaka till när jag stod en meter ifrån honom och rörde vid hans ben klätt med Union Jack-mönstrade jeans. Godnatt.

Jag lägger allt på dig

Jag skulle vilja skriva så mycket här. Men det blir för mycket. Så jag skriver det i mitt lilla röda block istället. Och det räcker.


I don't care who you are, I shall love you


Amanda Jenssen, live igår kväll i Halmstad. Sjukt svängig tjej.

(Snodde bilden från Google, men den är från igår)

RSS 2.0