snart är det jag

så hittade jag till slut en vinterjacka och den var ingenting märkvärdigt men jag tänkte att jag kommer ju ha blommiga dr. Martens och en stor rosa halsduk till så en svart jacka, det blir ju ganska bra. jag fick tänka lite smart och väga in det faktum att det faktiskt blir jävligt kallt i det här landet vilket leder till att ens vinterjacka faktiskt inte kan vara så snygg om man inte vill gå och frysa hela vintern. så blev det med det. jag har även inhandlat tjocka strumpbyxor, nu kan jag vara snygg och varm om benen. och ett par fina tights från Cheap Monday. hm... något mer? ja en senapsgul halsduk, jag faller för den färgen, så vacker.

nu är det vintertid som gäller. det enda positiva jag kan se med det är att man blir extra glad i mars när sommartiden kommer tillbaka. nu blir det mörkt klockan kvart i fem cirkus. när jag kommer hem från Cypern går  jag nog in i depression. fast kanske inte ändå. för då är det ju bara dagar kvar till hovet.

PS. ni som tycker att en blogg måste innehålla bilder för att vara bra, jag tänker inte säga emot er, men jag tänker göra den här bloggen på mitt sätt och det är med ord som kanske målar bilder i huvudet på er. jag prioriterar bra text. så ni vet. (och så har jag ingen ork att lägga ner så mycket tid på bloggen och sitta och ladda över bilder till datorn varje dag.) puss på er alla, snart kommer Didd och imorgon ska jag till värmen!

och jag vet inte varför men kanske är det därför


(vet inte varför, men lite solsken är aldrig fel)

det verkar inte bli så mycket av den här dagen. men det är kanske skönt. de säger att jag behöver vila min kropp, men sanningen är att jag inte har tränat hårt på sjukt länge och jag längtar så mycket efter känslan i kroppen när man är helt död. jag ska ut och springa, pressa mig. ja. det blir ingen festlig halloween, inga kusiner i närheten som man kan använda som ursäkt för att gå och tigga godis. men. jag har väl växt ifrån det där trots allt. tror jag. jag ska återgå till min potenser i matematiken nu. neee. det kanske jag inte gör. jag kanske kryper upp i fönsterhörnan med en kopp te.

"De har gått för att leva sina liv och gud vet att jag måste leva mitt"

Håkan Hellström – Atombomb

you don't know the power of the dark side

hej. nu har höstlovet börjat. det började bra igår med mitt fantastiska lag här hemma. och filmen Superhjältarna. nu ska jag äta amerikanska pannkakor till brunch. och bestämma vart i alperna vi ska åka till sportlovet.

den här helgens uppdrag är:

Köpa vinterjacka.

Plugga matte.

TRÄNA annars får jag SPUNK

träffa någon kompis som jag kommer sakna på Cypern

sova

I'm indestructible


Robyn är så jävla grym! (Igår förresten på sa en tjej på dansen att hon hade sett Robyn på Danscenter!!! hur coolt?!)

det är ju faktiskt allhelgona

så varför inte hyra "Nightmare before christmas" till ikväll? jag gillar den filmen megamycket.






JAAAA

Jag är såjävla glad över att det efterlängtade höstlovet kom till slut. FY FAN VAD HÄRLIGT. nu ska jag njuta i nio långa dagar av frihet. JAA!

turkos

idag slog det mig, en sak som jag borde ha förstått för länge sedan. om fyra små dagar kommer jag vara på en plats där det finns turkost vatten. när jag tänkte på det där turkosa vattnet så var det som att min hjärna plötsligt förstod hur härligt det kommer bli. det kommer finnas turkost vatten och värme och sol och människor som pratar grekiska och god mat och mina kusiner kommer vara där. om fyra dagar. turkost vatten, jag kommer.

puff

ni vet puffa-tävlingarna på facebook. helt onödiga, går inte ut på någonting egentligen. livet är lite som en puffa-tävling ibland. man gör och gör och man jobbar och man pluggar och man städar och packar och håller på och bara fortsätter framåt liksom. det finns inget mål ibland. man bara gör för att det är så man brukar göra och man pluggar för att det är för framtiden men vad händer sen, när du kanske valde det där gymnasiet med låga intagningspoäng och är skitnöjd ändå och då har du jobbat i onödan i fyra år eller? men på facebook fortsätter jag puffa folk och jag puffar mig själv också framåt i det här som kallas liv.

being so indie you die because living is mainstream

i denna värld är det alldeles för många saker som man ska göra, tycka, tänka, ha på sig och lyssna på. man ska vara indie, ja då ska du balla ur och inte gilla något som någon annan i hela världen gillar för då är det mainstream. man ska ändå passa in för annars kan ju någon tycka att man är konstig och man ska ha smink för annars ser man ju ful ut, "men nej jag sminkar mig bara för min egen skull", och det är alldeles för vanligt att gilla det bandet och du kan väl inte fortfarande läsa Kalle Anka?, herregud jag måste slänga min tröja för jag såg en tjej i skolan som hade en likadan, och oj jag märkte att min alldeles speciella second hand kjol INTE syddes i en enda upplaga shit jag dör, och nu ska jag bara lyssna på deppmusik och leka att livet suger så att alla tycker synd om mig, och nej det kan jag inte tycka om för en tjej som jag hatar gillar det.

Vad fan. Vi gillar det vi gillar. Jag gillar det jag gillar och jag står för det. Peace out.

tjohej



Vissa dagar funkar även fast det är mörkt och kallt och molningt. Den här dagen gjorde jag i princip färdigt min stol (fågelstolen som blev mycket fulare än jag hade tänkt mig, men vad gör man...) fick fin respons på engelskan och stannde jag kvar i en timme efter skolan och spelade gitarr i musiksalen med Elina som är tuff. Sen eftersom vi har träningsuppehåll med fotbollen nu så ville jag springa. Så jag gjorde det. Två varv runt Lillsjön och så vägen dit och tillbaka. Det var en sådan runda då det bara flyter liksom, och är lagom jobbigt. Å endorfiner i mitt blod. Nu ska jag titta på Vänner och den här veckan blir en ta hand om mig själv vecka. Hejdå.

PS. Två steg från paradise finns på Spotify nu!

det är bara det här kvar

om fyra dagar får vi höstlov. fyra små dagar gott folk.

det är fint med intervjuer

Håkan var med i SVT:s Skavlan i fredags och var lika fin som vanligt. Här är programmet:

http://svtplay.se/v/2205056/skavlan/del_5_av_12?cb%2Ca1364145%2C1%2Cf%2C-1%2Fpb%2Ca1364142%2C1%2Cf%2C-1%2Fpl%2Cv%2C%2C2205056%2Fsb%2Cp102975%2C1%2Cf%2C-1

vi flyr rakt in i solen


Vädret är vackert och jag borde ta vara på de få soltimmar vi får, men vafan...

En halv hemstudiedag var det idag och vi fick komma ifrån skolan redan klockan 12. Fick ett SMS från mamman till barnen jag brukar hämta på måndagar där det stod att sjuåriga Astrid har blivit sjuk och att jag får ledigt. Utan pengar då, men det är väldigt skönt, det här med en ledig eftermiddag. Jag ska spela gitarr, slutföra min bilduppgift och ta det lugnt. Hela kvällen. Länge sedan jag kunde göra vad jag vill. Härligt. Jag behöver ta hand om mig lite. Eventuellt går jag ut. Kanske.

ge mig en tidsmaskin

 

 

så jag kan komma tillbaka till sommar.


this is what I've become

jag tänker inte försöka låtsas något för det mesta är bara skit nu.

jag är ingen när jag är någon

hej. frånvaron tyder på att jag har saker att göra, vilket kan ses både positivt och negativt. saker rullar på, stressen i skolan ökar och Cypern kommar allt närmare. Å VÄRME. jag var hos Didd igår och inatt, vi kollade på Star Wars, fick strömavbrott vilket resulterade i att vi spelade gitarr i en timme, åt som vanligt fantastiskt god mat och var glada. nu är Jonna här så jag ska gå och umgås med henne!

Förresten grattis till dig Jalle som fyllde igår. du är mumma.

beat

höstmörkret och all stress är inte lika tung när jag får dansa. househousehouse. det är min nya kärlek i livet. låna mig lite tid, snälla, för jag klarar mig inte på bara en timme i veckan. house är så härligt så man dansar i parken. på hösten. så härligt.

nånstans emellan var jag

vissa dagar funkar inte riktigt. men man försöker. man försöker när man står inkletad i tapetklister och försöker få tidningspappret att fastna på en jävla fågel av hönsnät, man försöker när man står ute i det blöta gräset utan skor för skolan har bestämt att vi ska ha brandövning, man försöker när man sitter och lyssnar på en gubbe i en bandspelare som pratar franska och man har svårt att förstå, man försöker när man återigen inte vill gå ut för det är alldeles för kallt där. Jag försöker hela tiden och jag viker inte ner mig. Det här är min "bli glad"-låt: Daniel Adams-Ray – Dum av dig. Nu ska jag lira gitarr och inte vika ner mig. Peace out.

fear no darkness

Jag är täppt i näsan och det har regnat för mycket idag och jag orkar inte med mörkret och skolan kväver mig lite och usch jag har inte tid att vara förkyld och jag har ont i nacken för jag sitter för mycket här framför datorn och jag borde packa upp min väska och tvätta och läsa Anne Frank fast jag redan läst den och jag måste... äsch jag går och lägger mig och skjuter upp mina problem. Medan jag inte kan andas genom näsan och allt skiter sig ändå.

days are not always sunny


Tänk att det här inte var så länge sedan. Popaganda och Shout out louds.

Jag kom hem idag, blöt i håret och allmänt sur, tog upp nyckeln och satte den i låset. Sen går den inte att rubba. Åt något håll. Jag ringer mamma och jag ringer Lovi och bestämmer sen att jag åker hem till pappa. Ibland är det väl bra att bo på två ställen. Men det är inte kul när man längtar in i värmen så mycket och bara vill ta det lugnt. BLÄ. I-landsproblem ur mitt liv. Hejdå.

på en betonglagd äng

Vapiano i mitt hjärta är allt jag har att säga. Var där med mamma och hennes kompis/kollega från Wales och åt gottgottgott. Mina barnvaktsbarn var inte lika snälla som vanligt idag, det gillar jag inte. De kaxar upp sig. Nu känner jag att en förkylning är på väg så jag ska hoppa i säng! Godnatt.


hösten är fin ibland

hejhopp! Igår på eftermiddagen kom Matte hit. Den fina tjejen som alltid kan lyfta upp humöret och som alltid har sjukt snygga kläder. Vi tog en promenad och som vanligt käkade hon på min flanellskjorta. Och så åt vi satsumas (tacka gudarna för att de har kommit!) och stirrade ut ankor.


Av någon anledning kastade Matte satsumas-skal på mig.


Vi hittade en söt katt på vägen.




Det fanns en fin bro som man var tvungen att gå på.


Matte mobbade ankor. "Jag hatar fåglar som går!"


Sen var hon oförskämt snygg.


... och sen såg hon ut som ett cp när hon kastade löv. Jag älskar dig ändå.

Nu är det hög tid att dra iväg till skolan! Efter det är det barnvaktning. Puss

något som går bra med höstlöv


Man måste passa på att ha klänning innan det blir för kallt för strumpbyxor. Jag ska inhandla den.

jag tror att allt det bästa inte hänt än

det är soligt ute så jag ska inte deppa över att jag är hemma från cupen för tidigt.


de gick iland och jag flöt iväg

Varförvarför gör man sådant som att springa 2000 meter så fort man kan mot sig själv?! Bara smärtsamt, hela vägen, fy fan säger jag bara. Men först av tjejerna kom jag och fick det fulaste priset nånsin; penna, block och sudd. Men som man säger: Det var skönt efteråt. Nu sitter jag och lyssnar på 2 steg från paradise högthögt i stereon och samlar energi. Vi åker nämligen på cup ikväll. Västerås och McDonald's Cupen bör se upp.

Hösten är vacker och den blir mycketmycket finare när man har nya underbara sånger från Håkan i lurarna. Vi hörs på måndag.

det här är min tid

hej. jag är kär i 2 steg från paradise. ni som inte har den och väntar på att den ska komma till spotify kan lyssna lite här.









sådär. det finns mer på youtube. puss på er.

man måste dö några gånger innan man kan leva


JAG TRÄFFADE DEN HÄR MANNEN IDAG OCH JAG HADE SÅ MYCKET KÄNSLOR I MIG SÅ JAG VISSTE INTE VAD JAG SKULLE GÖRA AV MIG SJÄLV. DET VAR SÅ SJUKT FANTASTISKT.


HAN SIGNERADE DENNA SKIVA OCH NÄR JAG KOM HEM SATTE JAG PÅ DEN OCH DEN VAR LIKA FANTASTISK SOM JAG HADE VÄNTAT MIG. DET HÄR VAR EN AV DE ALLRA BÄSTA DAGARNA I HELA MITT LIV.

jag vet att det är konstigt

(Tidsinställt)


men nu längtar jag tills skidsäsongen börjar. jag vet, jag är i värmen men å vad det är härligt med skidåkning. nu vi har bokat flyget till Geneve, därifrån kan man välja precis vilken alport man vill. och didd ska nog med med sin familj.


kan vi bli något större

jag vet inte vad det ska betyda.

Höstförvirring.

Två steg från paradise

Ironiskt nog är jag två steg från paradise. Skivan skulle komma idag, men den är försenad och kommer imorgon. Frustrerande. Det här datumet 13 oktober har jag varit inställd på i många månader och så får jag den inte idag. Jag vet, världen går inte under men jag har för fan väntat länge redan. Ett dygn till. Jag klarar det. För ett dygn från nu är det också signering på Bengans och jag kommer få träffa den underbara människan. Jag kommer inte kunna bete mig normalt.

För dig ska jag göra det tusen gånger om

"Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks
För dig ska jag göra det tusen gånger om
Jag har givit dig allt och jag har ingenting kvar
För dig ska jag göra det tusen gånger om

Ställ oss båda på en våg och snart flyger du bland stjärnor
Jag bär tyngden utav rymden ändå finns du i mitt hjärta
Ta mitt skimmer för jag brinner du är blott en blek lanterna
Jag har gjort det här så länge jag kan lika väl fortsätta"

Daniel Adams-Ray – Gubben i lådan 





Bäst.


tre dagar

det är tre dagar kvar tills skivan kommer nu. det är overkligt. nu börjar det. jag ska få träffa självaste Håkan Hellström.

Well, you know, we all want to change the world

John Lennon skulle ha fyllt 70 år igår. Det har varit en helg fylld av Beatles-musik, tack vare Vinyl 107.1 på radion. Hela helgen har de spelat de bästa Beatles-låtarna. De var fantastiska, de där fyra pojkarna från Liverpool.

48 Timmar Beatles
(Kolla Ringo, NUTTE!)





Fantastiska är det enda ordet jag har.

10/10-10

Hej. Jag har en myshörna på mitt rum, även fast den inte får plats riktigt. Men jag låtsas att den gör det. Den är jättemysig i alla fall, och snart får jag se den för första gången när det är mörkt ute och då kommer det bli så fint att sitta där under filten i hörnet mellan bordet och bokhyllan och nästan inte synas. Med de tända ljusen. Jag kan berätta att jag så gott som lever i min nya kofta, det perfekta komplementet till min annars alldeles för kalla jeansjacka (borde verkligen köpa en vinterjacka nu). Snart ska jag spela match, första på tre veckor, sjukt sköj. Å vad man borde ha fler såna här helger. Såna där man kan bestämma själv vad man vill göra, träffa fint folk, gå promenader. Ta det lugnt. Jag behöver fler sådana här helger.


Kompaktkameran kan


Galen hund gillar att hoppa efter löv


Elit.








Birthdaygrrl.


Jag drack cola. Här är resultatet.


Frida så vacker :)


Det här är min syster som alltid är charmig på bild och som jag älskar jättemycket.

Nu talar Starrkid herself - please be patient with my tarded brain.

Hejsan, lilla bloggelibloggen.
Maja sitter bredvid mig, bara så att ni inte saknar henne. Hon har ätit på mig ett tag nu. Men jag åt hennes mobil så det är rättvist och lite mysiwgt också.
Eh, precis som när jag bloggade i Johnnyboys blogg (workingclasshero.blogg.se) skrev jag om hur jag och Spermy möttes, och litwe så. Nu är det dags för min och Paul-Kåls historia.
(KORT FÖRKLARING:
Ringooo Starrkid: Matte
Paul-Kål McDonalds och Plutt: Maja
Johnnyboy Lennonad och Spermy: Frida
Georgie Harry's spel (du vet, hästar): Didd)
Jag och Paul-Kål möttes för ungefär... 8 år sen. ("jävlar" hälsar Plutt) Det var första gången mitt fotbollslag (Bögland) och hennes (Mongosori) slogs ihop och blev det awesome laget Bögosori! Skitfint.
Vi blev genast goda vänner. Tror jag? Jag kommer intwe ihåg. :)
Men vi hade även en kompanjon. Hennes namn var Georgi, aka Didd. Hon babblar en del och det är kul(t) för det gör jag också. Mwihihihihihihihihihihiiii sen en dag för inte riktigt lika länge sen kom Johnnyboy till jorden och vårt lag. Hon är också rolig, fast emo.
Åh, just det. Didd är mästerkatten i stövlar, jag är donkey, Maja är Shrek och Fridis är Miss Sunshine (wh0000t på den sista dära!?). (Paul-Kål smaskar i mitt öra, mmmmmmmmmm och äter på mig)
Jag tror att det snart räcker. Jag är ingen vidare bloggare.
(JOOOO DU ÄGERRRRRR hälsar Plutt)
:)

07.10.10

Stor halsduk och regn och man böjer ner huvudet där man går i blåsten mot Spånga station åter igen och försöker dölja så mycket av ansiktet som möjligt i den där stora halsduken. Och man sitter och värmer sina frusna fingrar mot halsen på bussen och sedan regnar det på en när man ska byta vagn på tunnelbanan. Man springer över övergångsställen och håret är flygigt och mörkt av väta. Inomhus. Äntligen. Direkt är det mjukisbyxor och raggsockor och kroppen kräver varm choklad, så man lyder och man lyssnar på den mysigaste musiken. Det är Bon Iver. Och jag vet inte om jag är redo för höst och kyla och mörker och regn och blåst. Det blev mörkt så snabbt. Jag vet inte om jag är redo för mer mörker än det jag redan har i mig. Och det är höst.

Vi är förlorare

Man kanske måste vara en förlorare för att kunna leva på riktigt sen. Det är vad Håkan säger. Ni som var förlorare när ni var unga har en mycket bättre chans senare i livet. Jag måste tro honom, för annars orkar jag inte.


Det luktar mumma från mitt kök

Det vankas amerikanska blåbärspannkakor med vanlijglass och stekt mumsig bacon. En riktigt fin brunch.

flytt från boys don't cry



Flytt med alla ursäkter. Flytt ur alla fällor. Alltid en orkan i hälarna, aldrig kunnat stanna nånstans.

Den finaste musikvideon of all times. Njut.

Vad är definitionen av en stol?

Fasen vad exotic snacks är gott. Jag har gått över till att bara köpa pistagenötter och frystorkade jordgubbar med youghurt nu för de två är ju bara himmelska. Till det kör vi That's 70's show. En annan sak som är gott är youghurt med äppelmos. Det har jag också hunnit med. På tal om att hinna med. Jag har redovisat ett projekt i svenska idag, sjukt skönt att bli av med. Nöjd. Men när kursen börjar igen dör jag väl typ.

Imorgon är det studiedag. Å heliga sovmorgon, du är behövd.



Lite effektiv eventuellt

Jag försöker plugga in hemkunskap. Det handlar om kor. Och jag känner att egentligen borde man vara vegetarian. Sedan vi kom hem vid två från Småland har jag plinkat lite på gitarren, läst "PS. Lycka till ikväll" (som är helt jävla underbar), läst hemkunskapshäfte, lyssnat på Johanna Koljonen i p3 Kultur, surfat omkring. Jag ska ut i kylan och träna sen. Nu är det också så här att jag behöver en varm jacka. En jättevarm en. Jag tycker att de här från H&M var fina. Svart eller khaki är frågan.





Rapport från en snel fest

Det är inte så jättelivat. Men snart blir det dance performance time och då jäklar! Imorgon ganska tidigt åker vi tillbaka till Stockholm. Å herregud vad jag måste träna till HK-provet. Peace out.

Sjukt svängigt


"Twist and Shout" med The Beatles. Så sjukt svängigt.

I'm blind, I'm blindsided

Hellu. Hej. Guten tag. Bonjour. Boun giorno. Hola.

Här hos mormor och morfar bakas det och lagas mat och fixas och dukas och dansas. Vi ska ha kalas. Fast jag går mest runt i mina raggsockor och låtsas att jag hjälper till. Och så har jag hunnit måla mina naglar turkosa och jag har hängt upp min klänning så att man kan se den jättebra. För att den är så fin alltså. Jag vill fotografera sjön och höstlöven här men jag tror inte att det finns tid för det. Men kanske. Höst är mysigt. Ajö. Goodbye. Au revoir. Auf Widersehn. Ehm. Hejdå. Jag saknar några stycken av er.


Lantligt

Jag ska till mormor och morfar mitt inne i den småländska skogen och mysa och vara med på mormors 70-årsfest med alla pensionärer. Och träffa kusinerna! Ha det så kult hemma i Stockhoolm! HEEJDÅÅ.

RSS 2.0